Гурме в Сердика Център на Taste the World Expo

Кулинарно шоу с български гурме готвачи и продукти от четири континента ще представят едни от 12-те най-добри български гурме магазини у нас. Изложението Taste the World ще се проведе от 9 до 11 май в зоната за събития в Сердика Център на ниво -1.

Над 200 кулинарни продукта, сред които най-дългият черен пипер от Камбоджа, зряло 12 месеца холандско сирене, ориент катък, фаткарон (корейски макарон), продукти с български шафран, инфузии с мед, нишови зехтини, гурме донъти, микрорастения и много други, ще предложат изложителите и ще разкажат историята на всеки вкус специално за посетителите на Сердика Център.



Централно място в програмата заема зоната за кулинарни демонстрации, където любими гурме готвачи, поканени от Biorest България, ще представят кулинарни шедьоври. BiorestCup е платформата в подкрепа на развитието на гастрономната култура у нас. Тази година организира първата независима класация за fine dining ресторанти в България – BiorestBest, която ще бъде направена на база анонимни посещения от авторитетно международно жури от пенсиониран инспектор на Michelin и член на журито на World’s 50 Best, готвач с няколко Michelin звезди и международен кулинарен критик.

По време на Taste of the World Ще бъдат демонстрирани иновативни техники и текстури от молекулярната кухня. Всеки посетител ще има възможност, не само да почерпи идеи, но и да научи малки тайни и техники, вдъхновени от модерната кулинария. Една такава изненада е специалната селекция от Кавиароли, които можете на откриете на щанда на Biorest – хайвери от шардоне, манго, уасаби и други вълнуващи сетивата вкусове, създадени от главния готвач на ресторант номер едно в света Едуард Шатрух.



Кои са изложителите?

От Азия пристига Asia Food Bulgaria с най-доброто от тайландската, японската и корейската кухня – от различни видове ориз, нудли и рамени до неустоими сладости и снаксове. Dutch Cheese Company ще представят холандски сирена, включително краве сирене, което е отлежавало над година – със стегната текстура, но запазена мекота и богат, запомнящ се вкус. Tienda Gourmet ще предложат подбрана селекция от сирена, колбаси и зехтини от Испания и Италия – вкусове, вдъхновени от традицията и пречупени през модерен гурме поглед.

Посетителите ще могат да се насладят на истинско вкусово пътешествие с Elly’s Supreme Taste, които ще наблегнат на изискана селекция от студено пресовани зехтини – от класически до овкусени варианти, балсамови оцети и прочутата маслина Таджаска. Spizing ще отворят врата към света на подправките с редки сортове от Камбоджа – като черния пипер Мондулкири със смолист аромат, ферментирал в морска сол дълъг черен пипер с мек умами вкус, както и дълъг червен пипер с плодови нотки.

Българското присъствие в изложението идва с внимание към качеството и традицията. Багри ще представят най-новото си прясно мляко от – с висока масленост, деликатен аромат и отлична усвояемост. Посетителите ще могат да опитат и от двете продуктови линии на марката: „Всеки ден“ – с кисело мляко, сирене, катък и крема сирене, и „Вдъхновения“ – с отлежал над 100 дни кашкавал, пикантен и лют катък и специалния Ориент катък. World of Saffron поставят в центъра на вкуса българския шафран – в чист вид, в студен чай, в оцет и в млечни продукти като свежо сирене и кашкавал.



Сладката страна на Taste the World се разгръща с изкушения от DA Donuts, които ще се включат с мини версии на два нови вкуса: крем от карамелизирани лешници с маскарпоне мус и шоколадов глейз, както и свеж чийзкейк мус с юзу, лайм и домашно сладко от ягоди. Mishka Bakery ще представят своя специалитет – фаткарона, макарон в корейски стил с богат крем. Bee My Bloom ще впечатлят с подбрана селекция от медени инфузии – от роза, бъз и лавандула, до гурме вкусове като пушен мед с розов пипер, мед с виолетка и ванилия, и лимитираната Cherry Blossom серия, която ще бъде представена за пръв път на Taste the World Expo.

Селекцията се допълва от Microgreens Bulgaria и Бабаtea, които ще внесат свежест и цвят с богато разнообразие от микрорастения и ядливи цветя – идеални за салати, сандвичи и кулинарни експерименти. Особен акцент са техните салатни миксове, които вече са сред фаворитите на клиентите заради свежестта, вкуса и естетиката си.

Повече за програмата вижте ТУК.


Текст и снимки: ПР/Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Hug Me Coat in Soft Wool от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans with Fringes от Merlenne

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно вдъхновение от Риана.

Ако сте пропуснали
Най-четени