6 съвета за сбъдване новогодишни обещания

x

Американската хипнотерапевтка Жаклин Хърс често привлича вниманието на своите читатели с наистина интересните предложения и съвети, които се публикуват в лайфстайл медиите по целия свят. Една от интересните й публикации се отнася до новогодишните обещания, които обикновено не изпълняваме. Хърст твърди, че „не всички наши желания се еднакви. Изисква се определена техника на мислене, за да решим с какво да се обвържем и какво да преследваме с нашите по-добри новогодишни намерения“. Тя обяснява, че според проведено проучване, направено с 3000 човека, резултатът е категоричен – 88% от хората не спазват обещанията към себе си, дадени в нощта на 31 декември. Мотивацията, повлияна от 1-вото число на годината, започва да се губи още към края на първата седмица. Всъщност Хърс твърди, че обещанията, които си даваме, не трябва да чакат до нова година. Започването на всеки процес може да се осъществи на която и да е дата, през който и да е ден. Необходимо е да се търси вътрешното намерение, а не да се чака определена дата. Ако все пак сте си пожелали и обещали нещо на самите себе си, ето кои са шестте съвета, които да помогнат за реализирането им.1.Промяната започва с това човек да се отнася с уважение към себе си и си поставя измерими цели, разумно поставени и в определен времеви диапазон. Да си обещаете, че ще свалите един килограм за две седмици е по-добро решение от това да искате да отслабнете. Краткосрочните цели са по-лесни за постигане и поставят човека в едно по-позитивно състояние на духа, така че той да се чувства удовлетворен от себе си.Поставяйте си реалистични цели. Очакванията за постигането им също трябва да са реалистични.

2. Същото проучване показва, че жените имат по-голяма успеваемост в постигането на целите, когато са ги казали гласно пред своите приятели. Подкрепата от страна на близките се оказва много важна в момент на каквато и да е промяна.

3. Всяка цел, която сте си поставили, трябва да бъде реализирана с внимание към самите вас. Милото и любезно отношение към собственото ви Аз ще бъде по-резултатно от това сами да се принуждавате да правите нещо против волята си.4. Ако поставяте целите си с обещанието да спрете нещо или някакъв навик, означава, че искате да ограбите себе си от нещо, с което сте свикнали. Подходът с думата „Стоп“ е грешен, защото подсъзнателно ще се чувствате потиснати от факта, че нещо спира завинаги. Затова не отричайте собственото си Аз по този начин, правете нещата постепенно.

5. Позитивното мислене не е навредило никому, а ако си обещаете нещо и не влагате позитивизъм, сте обречени на провал. Това е токова лесно – бъдете позитивни!

6. Добре е да се фокусирате върху по-важните резултати от вашите действия. Ако искате да отслабнете го правете с умисъл за здравето си, а не с единствената цел да свалите килограмите от гърба си. Здравето е нещо, което, в крайна сметка, е по-важно от двата излишни килограма и единствено, ако сте здрави, ще можете да постигате и останалите си цели.


Текст: Fashion Inside

Снимки:Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно – лежерно.

Ако сте пропуснали
Най-четени