Виното, разбира се, се чувства най-удобно в компанията на вкусна храна. На 10 и 11 май в рамките на Discover.Vino World софийските ресторанти Mediterraneo, Joboи Hamachi-Ni ще гастролират на открито – отвън, пред зала 6 на НДК с ястия от менюта, специално създадени за събитието.
Свободната зона Discover.Food ще ви отведе на околосветско кулинарно пътешествие – то е достъпно за всички, които са избрали да се разходят в петък и събота из парка на НДК. Всеки може да опита вкусната храна пред зала 6, независимо дали е решил да посети Discover.Vino World или не.
Ресторант Mediterraneo предлага онези класически средиземноморски аромати и вкусове, които май са любими на всички ни. Ресторантът на ул. Оборище до Докторската градина ще гастролира в парка на НДК пред зала 6 на 10 и 11 май с храна, приготвена с домашен подход е и с кулинарната страст по италиански, вдъхновена от темперамента и таланта на Умберто Росети
Медитеранео ще предлага на Discover.Food вкусно меню на основата на български меса със специално качество: пилешко, свинско, телешко и агнешко месо от биодинамични ферми и свободно отглеждани животни от селектирани месодайни породи. Това са продукти на Сънифармв село Абланица в Троянския Балкан, Ярлово в едноименно село на южните склонове на Витоша, Ангус в село Стъргел в полите на Стара планина; ферма Омая в село Дивля; ферма Бредас в село Левочево, с пасища в Родопите и Рила планина…
Слоганът на ресторант JOBO е Да се храним глобално. Jobo е красиво и обширно пространство със супер дизайнерски решения и интересна модерна храна в сградата Capital Fort на Цариградско шосе. Но отвъд глобалната и модерна страна на храната, за тях са е от изключително значение използването на най-качествени продукти. А понеже са и майстори в кухнята, ястията, които предлагат, са супервкусни и интересни, с фюжън идеи – с акценти върху Италия и Азия, както и върху здравословния характер на храната.
От менюто на Jobo може да опитате великолепни пици – класически и авторски, например пица с татаки телешко филе; може да изберете и от селекцията богати свежи салати, както и ястия на грил – някои от които със сос или марината в азиатски стил.
Японският рибен ресторант Hamachi-ni тази година спечели наградата за Най-добра световна кухня на Ресторант на годината 2018 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino. Hamachi-ni ще пресече Раковска и Фритьоф Нансен, за да изнесе своята забележителна японска кухня на открито – отвън пред зала 6 на НДК, само за два дни, по време на Discover.Vino World – на 10 и 11 май…
Hamachi-Ni са майстори на изящните ястия с изчистени и съблазнителни вкусове от Страната на изгряващото слънце – автентична, екзотичнаи заедно с това разбираема храна! По време на Discover.Vino World ще ни изненадат с най-доброто от своята кухня – освен оригинално суши и сашими със супер пресни риба тон, риба меч и сьомга, ще може да опитате например бургер с риба Джон Дори и маринован дайкон с питка с активен въглес и квас, няколко вида гьоза (пакетчета с плънка в оризови кори) – зеленчукова, с октопод и черен чесън, както и с телешко месо от японската порода уагию; менюто включва също темпура скариди и сезонни зеленчуци, както и още по-екзотични японски ястия като супа от фин доматен бульон със скариди, октопод, пъстърва, пресен лук и мисо или корем от риба тон с крем от авoкадо и уасаби…
А колко много и колко различни са вината, с които може да съчетаете тази знаменита храна! Само на Discover.Vino World…
Discover.Vino World
10 май 2019, петък
13-15 ч. – професионални дегустации (затворено за публика)
15-21 ч. – дегустации за всички
11 май 2019, събота
11-19 ч. – дегустации за всички
Къде
зала 6 на НДК, София
Билети за Discover.Vino World може да се закупят на място на събитието или предварително онлайн
Текст и снимки: Di Vino