Летните партита на открито все още изглеждат привлекателни за мнозина. Приятна музика, свеж въздух, хубави хора, вкусна храна и освежаваща напитка… А какво ще кажете за чаша вино или коктейл? Всъщност, няма нужда да избирате, при условие, че можете да имате и двете. С тези пет фантастични коктейла с вино ще вкусите лятото по един съвършено различен начин.
Пенлив коктейл с червен портокал
Съставки
¼ чаша сироп от касис
1 ½ чаша фреш от червен портокал
1 бутилка охладено бяло пенливо вино
8 резена червен портокал
Приготвяне
Поставете в осем чаши по 1 1\2 ч. л. сироп от касис. Добавете по 3 с. л. фреш от портокал. Долейте всяка от тях с пенливо вино и разбъркайте внимателно. Украсете коктейлите с резени червен портокал.
Динено мохито
Съставки
3 парчета диня
0,5 унции фреш от диня
1 с.л. бяла кристална захар
4-5 листенца мента
4 унции Moët Brut Imperial
Приготвяне
Във висока стъклена чаша внимателно разбъркайте ментовите листенца с фреша от лимон, захарта и динята. Добавете лед и долейте с Moët Imperial. Сервирайте с 2 малки резенчета диня и поръсете с листенца мента.
Фрозе
Съставки
1 лъжичка сорбе
пенливо вино розе
пресни горски плодове (къпини, малини, боровинки)
Приготвяне
Разпределете шербета във високи стъклени чаши. Долейте с пенливо розе и украсете с пресни горски плодове.
Малинова фантазия
Съставки
4 пресни малини
0,5 унции лимонов сок
0,5 унции захарен сироп
1 унция водки
3 унции Moët Brut Imperial
Приготвяне
Поставете всички съставки (без шампанското) в шейкър с лед и разбийте добре. Изсипете в чаша за шампанско и долейте с Moët Brut Imperial. Украсете готовият коктейл с малини.
Коктейл Ню Йорк
Съставки
1.5 унции бърбън
3/4 унции захарен сироп
3/4 унции фреш от лимон
2 унции Темпранийо
Приготвяне
Разбийте в шейкър бърбъна, захарния сироп и лимоновия фреш, след което излейте сместа в чаши, пълни с кубчета лед. Внимателно долейте с Темпранийо до ръба на чашите.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press