Италиански бишкоти с боровинки, шамфъстък и шоколад

x


Тези разкошни бишкоти, разновидност на традиционните тоскански cantuccini (кантучини) с бадеми или biscotti di Prato, са хрупкави, ароматни и идеални както за подарък, така и за вашата лична доза сладост към чашата с кафе, чай или дори греяно вино. И няма грешка, че се пекат два пъти. Думата biscotti всъщност означава точно това – „два пъти сготвен“. Навремето са се приготвяли, за да се съхраняват за дълги периоди от време, както и при пътувания. Но потопени в топла напитка, тези италиански бишкоти са истинско блаженство. Време е да си ги приготвим сами!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baking Apart (@bakingapart)


Необходими съставки:

2 ч.ч. универсално брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. несолено масло (меко)

2 големи яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч.л. бадемов екстракт (по избор)

1/2 ч.ч. сушени червени боровинки

1/2 ч.ч. несолени шамфъстъци (почистени и нарязани на едро)

Шоколад за финален щрих



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса и застелете тава с хартия за печене.

В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрана.

В голяма купа с помощта на миксер разбийте за около 2-3 минути маслото и захарта, докато станат леки и пухкави. Разбийте яйцата едно по едно, след това прибавете и екстрактите от ванилия и бадем, докато се смесят напълно.

Постепенно добавете сухите към мокрите съставки, като разбърквате, докато се комбинират.

Използвайте шпатула, за да добавите внимателно сушените боровинки и нарязания шамфъстък.

Прехвърлете тестото върху подготвения лист за печене. Разделете го на две равни части и оформете всяка като франзела, приблизително 25 см дълга и 5 см широка. Сплескайте леко.

Печете в предварително загрята фурна за 25-30 минути, или докато станат златисти и твърди на допир. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути.

С помощта на остър назъбен нож нарежете диагонално на парчета с дебелина около 3 см. Подредете филийките върху тавата за печене.

Печете 8-10 минути, след това обърнете бишкотите и печете още 8-10 минути или докато станат златисти.

Прехвърлете бишкотите върху решетка, за да се охладят напълно.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Nelson-Sweeney (@kimbasphere)


Разтопете бял или черен шоколад и го разнесете върху охладените бисквити така, сякаш сте художник с четка. Това е финалният щрих на вашия сладък шедьовър.

Да ви е сладко!


Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels/Freepick

 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Fan Motif Gabardine Trousers от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Monogram Long Shirt от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cigarette Pants in dark blue gabardine от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стилът „ръжда“ не хваща.

Ако сте пропуснали
Най-четени