Ястията, с които продължаваме околосветската си гурме обиколка се вписват еднакво добре и в категорията на традиционната кухня, и в тази на смелото кулинарно въображение. Има за всеки по нещо. А ние само напомняме, че хамбургерите по света, колкото и да са различни, няма да ви доближат до местните култури, както някое традиционно ястие.
Мадрид – шунка joselito
Paseo de la Castellana, 36
Именно тази шунка си заслужава да бъде опитана. Поне това твърдят рецензентите на OpenTable. Освен в Мадрид, ресторантът Tatel има още две локации – в Ибиза и в Маями. Последният се слави с подкрепата на знаменитости като Рафаел Надал и Енрике Иглесиас.
Мелбърн – карамелизирано свинско
27 McKillop Street
Това е един от специалитетите на тази верига за азиатска кухня и привлича гости от цял свят. За ястието се използва месо от корема, което се поднася с парченца ябълка и покрито с чили карамел и черен оцет.
Мексико сити – моле мадре
Tennyson 133
Ресторантът Pujol, в който се предлага ястието е може би един от най-запомнящите се в мегаполиса. Самото „моле мадре“ се приготвя на основата на традиционен мексикански сос, който отлежава в продължение на стотици дни. И се сервира с тортила.
Мюнхен – бяла наденица с претцел
Blumenstrasse 5
Типичното за Германия ястие се сервира във Wirtshaus zum Straubinger. Макар на пръв поглед да не изглежда нещо особено, наденицата с претцел всъщност е изключително вкусна. Това е само едно от традиционните за немската кухня блюда, които могат да се намерят в менюто на заведението.
Токио – кобо рейнбоу суши
3-9-2, Akasaka Minato-ku
Кобо рейнбоу суши е един от специалитетите в Itamae Sushi Edo и е още по-добро заради уникалните и наситени цветове. Ресторантът е не по-малко артистичен, защото предлага на клиентите си възможност да седнат на масата на готвача и да видят как се приготвя храната им.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Business Insider