Обичате ли освежаващите сладки напитки през лятото? Искате ли да ги споделите с приятелите си? Тогава защо не приготвите сангрия? Вариантите на този традиционен испански коктейл са толкова много, колкото плодове, вино и аромати съществуват по земята. Събрахме няколко супер лесни за приготвяне рецепти за сангрия, а част от тях успяхме да изпробвахме лично и гарантираме за превъзходния им вкус.
Прасковена сангрия
1 бутилка розе
3\4 чаши водка
1\2 чаша нектар от праскови
6 с.л. концентрат лимонада
2 с.л. захар
1 зряла праскова, обелена и нарязана на парчета
1 пак. замразени малини
2 чаши сода
Смесете първите пет съставки в дълбока кана и разбъркайте добре, за да се разтвори захарта. Добавете прасковите и малините. Покрийте и оставете напитката да отлежи за осем часа. Преди сервиране добавете към коктейла добре изстудената сода.
Сангрия със сини сливи
лед
1\2 бутилка испанско бяло вино
3 цели сини сливи, 2 пюрирани и 1 нарязана на парчета
1 ч.л. захарно- джинджифилов сироп
листа прясна мента
1\2 чаша газирана вода
В голяма кана, пълна с лед, излейте виното, сливовото пюре, джинджифиловия сироп и листенцата мента. Разбъркайте добре, след което добавете резените синя слива и газираната вода. Налейте готовата смес в коктейлни чаши и украсете всяка с резенче слива и листенца мента.
Саке сангрия
2 унции кокосово саке
пресни плодове според сезона
нектар от агаве
Смесете съставките в голяма кана и разбъркайте заедно с листенца прясна мента. Изсипете готовото питие в силно охладени чаши и украсете с листенца мента и плодови резени.
Сангрия със замразени горски плодове
1 1\2 унции плодово пюре
3 унции сухо червено вино
3\4 унции ликьор от боровинки
Изсипете изброените съставки в блендер. Прибавете към тях една чаша лед и разбийте добре. Изсипете готовата сангрия в коктейлна чаша и украсете с пресни горски плодове.
Малиново-лимонова сангрия
1 чаша малини
сокът на един лимон
3 унции розова лимонада
2 унции лимончело
1 бутилка шампанско
3 чаши лед на кубчета
Смесете в голяма стъклена кана малините, лимоновия сок, лимонадата и лимончелото. Оставете ги в хладилника за около два часа. След това извадете, добавете внимателно шампанското и разбъркайте добре. Напълнете чаши с кубчета лед и бавно налейте готовата сангрия така че малинките да се мушнат между леда.
Бяла сангрия
1 с.л. захар
3 шота ябълков ликьор
1 лайм, нарязан на тънки резенчета
1 лимон, нарязан на тънки резенчета
2 зрели праскови, нарязани на полумесеци
3 зелени ябълки, почистени от семенната част и нарязани на полумесеци
1 бутилка сухо бяло вино
малини
сода
Смесете захарта, ябълковия ликьор, лайма, лимона, прасковите и ябълките в голяма стъклена кана. Покрийте ги с бяло вино и оставете сангрията да отлежи на студено няколко часа. Преди да сервирате, изсипете с лъжица плодове в чашите, добавете няколко малини и налейте сангрията. Долейте малко газирана вода и поднесете.
Сангрия с червен портокал
6 червени портокала
2 бутилки сухо бяло вино
1 чаша сода
1\2 чаша бренди
пресни ягоди, нарязани на резенчета
шепа малини
1 ябълка, нарязана наситно
1\2 чаша захар за украса
Изцедете сока на единия от портокалите и го смесете със захарта в малка купичка. Разбъркайте добре, за да се получи гъст сироп. Изцедете сока на четири от останалите портокали, а последният нарежете на ситни парченца. В голяма стъклена кана смесете виното, брендито, портокаловия сок, содата, ябълките, ягодите, малините и портокалите. Разбъркайте добре. Поставете в чиния портокаловата захар и обтрийте в нея ръба на всяка чаша. Напълнете чашите с лед, след това налейте сангрията.
Мулти плодова сангрия
1 част пъпешов ликьор
1 1\2 части червено вино
1\2 част сок от лимон
нарязана на ситно ябълка или праскова
сода с лайм и лимон
резени портокал за украса
Във висока стъклена чаша, пълна с лед, смесете пъпешовия ликьор, червеното вино и лимоновия сок и разбъркайте добре. Добавете нарязаната на ситно ябълка или праскова и долейте с газираната вода. Украсете с резени портокал.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press
Вижте още:
10 ВПЕЧАТЛЯВАЩИ КОКТЕЙЛА, С КОИТО ЩЕ ОБЕРЕТЕ ОВАЦИИТЕ ТОВА ЛЯТО