Днес откриваме връзката между смокини и домати в един вкусен тарт

x

Бихте ли опитали да добавите смокини към солено ястие? Ако отговорът на този въпрос ви кара да се замислите, значи следващата рецепта е нещо, с което можете да се престрашите. Тя е лесна за приготвяне, ястието има нетипичен и интересен вкус, а и би добавило разнообразие към идеите за обяд или вечеря през това лято. Как се прави тази странна комбинация между домати и смокини, вижте по-долу.


 

70-Tarta sus smokini i domati_660x430

 


Необходими продукти за 6 – 8 парчета:

500 грама бутер тесто

1 малко яйце

2 с. л. маслинена паста от каламата

3 пресни смокини, нарязани на резенчета

200 грама чери домати, нарязани на половини

100 грама катък от козе сирене

3 стръка мащерка

100 грама пармиджано или козе кашкавал, настърган

2 с. л. лек зехтин

Начин на приготвяне:

Бутер тестото се слага върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Намазва се с разбитото яйце. Слага се да се пече във фурна, загрята на 200° С за 10 – 15 мин. или докато се изпече и се зачерви добре.

Изпечената основа се изважда от фурната и се притиска с кухненска ръкавица, за да спадне. Намазва се с маслинената паста. Отгоре се подреждат смокините, доматчетата и малки лъжички от катъка, разбъркан с мащерката. Всичко се поръсва с пармиджано и зехтин и се запича още 15 мин. само на горен реотан, докато се зачерви.
Текст: Fashion Inside/Menumag.bg

Снимка: Menumag.bg

Вижте още:

ДНЕС В КУХНЯТА: ГОВОРИМ СИ НА ПОРТУГАЛСКИ И ПРИГОТВЯМЕ ПАСТЕЙШ ДЕ НАТА

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: ЛАВАНДУЛОВА ЛИМОНАДА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени