Само защото лятото мина сякаш вече доста отдавна, не означава, че трябва да лимитираме вкусовите си предпочитания за любими летни напитки. Днешното ни предложение обаче е интересен микс от летни усещания, есенни съставки и „зимна“, предвещаваща коледно настроение, канела. Приготвя се лесно, щом веднъж се снабдите с всичките и не толкова много съставки, необходими за направата на този коктейл. Ако и вие като нас не сте се сещали до този момент за чудесната комбинация – ябълки, канела, алкохол, опитайте това в първия свободен ден с приятели и любими хора.
Какво ви е необходимо:
1-2 бутилки бяло вино (Пино Гриджо, Chenin Blanc или каквото обичате)
2 чаши бренди
4 чаши ябълков сайдер или ябълков сок
1 1/2 чаши сок от ананас
1 1/2 чаши джинджифилова бира
2 чаши пресни ябълки, нарязани на кубчета
Щипка на канела
Листа от мента за гарниране
Начин на приготвяне:
В една голяма кана, смесете виното с ябълковия сайдер или сок на вкус. Добавете джинджифилова бира и разбъркайте. След това прибавете сока от ананас и брендито. Следва щипка канела и разбъркайте до пълно смесване. Нарежете две чаши пресни ябълки на кубчета и ги изсипете в каната с микса. Оставете в хладилник за около два часа – толкова е нужно вкусовете и ароматите да се смесят перфектно. След това изсипете желаното количество върху чаша пълна лед и гарнирайте с листа от мента.
Пожелаваме ви топли есенни мигове с много охладени напитки като тази!
Текст: Fashion Inside
Снимка: Press
Вижте още: