Всеобщият пенлив любимец може и да си е самодостатъчен в повечето случаи, но в комбинация с внимателно подбрани хапки става направо неустоим. Ето десет предложения за ордьоври, които смело могат се нарекат идеалните половинки на шампанското.
Стриди Rocafella
„Създадохме това блюдо като почит към Джей-Зи. Той ни вдъхнови“, казва Марио Карбоне за известния рапър и съосновател на звукозаписния лейбъл Roc-A-Fella. В ордьовъра стридите са силен оцетно-лучен дресинг, заедно с пяна от шампанско и замразени зърна грозде.
Идеално съчетание: NV Moët & Chandon Impérial
Гриловани пилешки гърди с глазура от грейпфрут
Съвършенството в простотата важи с пълна сила за този ордьовър. Пилешките гърди са гриловани и полети с горчива, тръпчива и сладка глазура.
Идеално съчетание: NV Pol Roger Brut Réserve
Пуширани яйца с пармезан и тостове с пушена сьомга
Потапянето на хрупкавия препечен тост в течния яйчен жълтък може да се нарече едно от великите житейски удоволствия. Jean-Georges Vongerichten от дете обожава тази комбинация и създава своята версия, като я прави елегантна, за да може да пасне на изискана гурме вечеря. Той увива парче пушена сьомга около половината тост и поръсва с настърган пармезан, за да се появи солена хрупкава коричка, когато се запече.
Идеално съчетание: 1998 Krug Brut
Охладена прасковена супа с френско козе сирене
Шеф Jason Franey създава тази сладка и остра супа като маринова пресни праскови за едно нощ заедно със сушени кайсии, мед, оцет и зехтин и след това ги пюрира. Тъй като вкуса на прасковите може да варира, шефът добавя оцет на вкус докато пасира супата.
Идеално съчетание: NV Taittinger la Française
Глазирани тостове с цвекло и бурата
За да се подсили аромата на цвеклото и да се получи наситена глазура, шеф Дейвид Хоуксуърт вари повторно зеленчука в шери оцет и захар.
Идеално съчетание: NV Perrier-Jouët Blason Rosé