Как да си приготвим: Фин крем с манго и рикота

x

Сладките моменти в живота ни са много, но през уикенда им отделяме още по-голямо значение. Подслаждаме свободното си време днес с фин крем с манго и рикота. Рецептата за този десерт е едно от последните преложения на Yoli, а майсторските ѝ кулинарни произведения са наши чести вдъхновения за чудните дни у дома. Този крем няма да ви остави безразлични.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Продукти за 8 крема:

1 добре узряло манго
1-2 с.л. кристална захар
сок от 1/2 лимон
200 г рикота
100 г пудра захар
ванилия
200 мл млечна сметана за разбиване
7 г желатин за муса (1 пакетче)
3 г желатин за глазурата (1/2 пакетче)


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Приготвяне:

Обелете мангото, нарежете го на парченца и го пасирайте до гладкост заедно с кристалната захар и лимоновия сок.
В купа разбийте рикотата заедно с пудрата захар и ванилията. Към нея добавете половината от манговото пюре. Разбъркайте.
В друга купа разбийте на сняг сметаната без никаква захар. С внимателно бъркане я прибавете към основния крем.
Залейте желатина със студена вода и го оставете да набъбне. Загрейте го в микровълнова фурна или на слаб котлон за да се разтвори. Прибавете 1/3 от него към манговото пюре. Останалият желатин сипете в крема. Разбъркайте.
Начинът на оформяне на крема е въпрос на лично предпочитание. Ако желаете да направите топки ви е нужна подходяща силиконова форма с полусфери. Напълнете ги с крем и сложете във фризера да замръзнат. След това ги извадете от формите и слепете половинките за да образувате сфери. Замръзнали ги потопете във все още течното желе от мангово пюре. От разликата в температурата желето веднага полепва по крема и се стяга.
Може да оформите крема в чаши или купички. Гарнирайте по ваше желание и сервирайте. Да ви е сладко!

Пюрето, което служи за глазура не е напълно желирано. Умишлено съм го оставила така, тъй като не исках да се получи твърдо желе, а само стегната оранжева обвивка около сферата. Ако желаете може да го желирате като увеличите количеството желатин. За тази рецепта препоръчвам рикота, а не извара.

Текст и снимки: Yoli.bg

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: КЪПИНОВ КРЕМ

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: FINANCIERS

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени