Как да си приготвим: Крем брюле с мед и шафран

x

 


С днешната ни рецепта правим плавен преход от лятото към есента. Ще си приготвим ароматен десерт, а именно крем брюле. Колкото френски, толкова и типично испански, този класически крем добива модерен характер, когато към рецептата се добави шафран – подправката от испанската традиция с красив оранжев цвят.



Необходими продукти:

350 г кондензирано мляко, неподсладено

1 с.л. мед

шафран на вкус

5 жълтъка

4 с.л. бяла захар

200 г червено френско грозде или друг сезонен червен плод

4 стръка прясна мента

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 100 градуса. Налейте млякото в малка тенджера или дълбок тиган и го оставете да се загрее на слаб огън. Добавете меда, поръсете с малко шафран и разбъркайте.

Разбийте жълтъците с 2 с.л. от захарта, докато се получи гъста пяна. Отстранете млякото от котлона, малко преди да заври и го добавете на тънка струя към сместа от жълтъци и захар, докато разбърквате непрекъснато.



Разлейте готовата смес в 4 огнеупорни чаши и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна 45-50 минути, извадете, оставете ги да изстинат и ги охладете за няколко часа в хладилника.

Поръсете всеки крем равномерно с 1 ч.л. бяла кристална захар, която се карамелизира с кухненска газова горелка. Гарнирайте с френско грозде или други свежи червени плодове и мента.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дяволът е в детайлите.

Ако сте пропуснали
Най-четени