Как да си приготвим: Салата с бекон и сини сливи

x

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Понеже в ранна есен сините сливи все още са нещо, което може да намерите по зеленчуковите рафтове… Понеже смесването на вкусове, нека си признаем, ни е по вкуса… И си мислим за нещо лесно, бързо и интересно за приготвяне – така открихме салатата с бекон и сини сливи на Йоли. Нейното предложение е подходящо за „мързеливи“ дни, в които не забравяме за красотата и цветовете, които можем да сложим в чиниите си с усмивка и настроение. Как да си я приготвите и какво ще ви е нужно, вижте сами.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Продукти за 4 порции:
8 сини сливи
1 ч.л. мед
20 г масло
1 с.л. балсамов оцет
100 г тънко нарязан бекон
зелена салата по избор
сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин за овкусяване

Приготвяне:
Препечете бекона в сух тиган с незалепващо покритие докато стане златист  и хрупкав. Отцедете го върху кухненска салфетка и го оставете да изстине.
Нарежете сливите на резенчета и ги запържете в маслото, меда и 1 с.л. оцет. Посолете.
Разпределете салатата в чинии и я овкусете със сол, черен пипер, оцет  и зехтин. Гарнирайте със сливите, а отгоре натрошете бекона. Да ви е сладко!

Снимки и източник: Yoli.bg

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: FINANCIERS

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: СИРОП ОТ СМОКИНОВИ ЛИСТА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дяволът е в детайлите.

Ако сте пропуснали
Най-четени