Понеже в ранна есен сините сливи все още са нещо, което може да намерите по зеленчуковите рафтове… Понеже смесването на вкусове, нека си признаем, ни е по вкуса… И си мислим за нещо лесно, бързо и интересно за приготвяне – така открихме салатата с бекон и сини сливи на Йоли. Нейното предложение е подходящо за „мързеливи“ дни, в които не забравяме за красотата и цветовете, които можем да сложим в чиниите си с усмивка и настроение. Как да си я приготвите и какво ще ви е нужно, вижте сами.
Продукти за 4 порции:
8 сини сливи
1 ч.л. мед
20 г масло
1 с.л. балсамов оцет
100 г тънко нарязан бекон
зелена салата по избор
сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин за овкусяване
Приготвяне:
Препечете бекона в сух тиган с незалепващо покритие докато стане златист и хрупкав. Отцедете го върху кухненска салфетка и го оставете да изстине.
Нарежете сливите на резенчета и ги запържете в маслото, меда и 1 с.л. оцет. Посолете.
Разпределете салатата в чинии и я овкусете със сол, черен пипер, оцет и зехтин. Гарнирайте със сливите, а отгоре натрошете бекона. Да ви е сладко!
Снимки и източник: Yoli.bg
Вижте още: