Ако досега мястото на смокините в менюто ви е било единствено при десертите, сме ви подготвили нещо различно и много вкусно. С нетърпение очаквахме да се появят по магазините и да ви подтикнем да се влюбите в тези семпли, но неустоими сандвичи.
Тази свежа комбинация, която може с лекота да олицетвори представата ви за следобедно похапване, оригинален ордьовър за следващото градинско парти или просто за закуска в неделя сутринта.
Как да ги приготвите:
5-6 средно големи смокини
200 гр козе сирене
6-8 средно големи филии хляб (пълнозърнест или черен хляб)
100 гр прошуто
Може леко да запечете хляба, след което да разрежете филиите наполовина. Натрошете или нарежете на тънки правоъгълни парчета сиренето. Отгоре поставете по едно парче прошуто върху всяка половина. Разрежете смокините на четвърт и поставете по една или две върху всеки сандвич. Накрая поставете кресон или рукола за разкош. И воала! Имате прекрасни вкусни и необичайни сандвичи. За още по-богат вкус може да добавите върху сиренето малко смокинов конфитюр, но и без него съчетанието си остава едно от най-добрите, които сме опитвали някога.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Press