Закуската едновременно трябва да е засищаща, вкусна и здравословна. От хилядите възможности открихме такава, която ни се стори прекрасен вариант за всеки ден. Тези здравословни яйчени мъфини са пълни със зеленчуци и могат да се приготвят предварително. Звучи идеално, нали?
Съставки (12 порции)
4 цели яйца
4 белтъка
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
100 гр. гъби
100 гр. бейби спанак
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно всички зеленчуци. Разбийте яйцата и белтъците и ги оставете настрана. Загрейте тиган на средна температура и добавете зехтина. Сложете зеленчуците и сотирайте за 5-7 минути или докато чушките омекнат. Добавете спанака и гъбите и оставете за още 2 минути. Залейте зеленчуците с разбитите яйца и разбъркайте добре. Предварително загрейте фурната на 180 С. Вземете тавичка за мъфини, намажете стените със зехтин и напълнете всяка от формите с яйчено-зеленчуковата смес. Печете в продължение на 15 минути или докато се клечката, с която проверявате остане чиста. Оставете ги да се охладят за още няколко минути преди да ги извадите. Сервирайте. Можете да направите и свой вариант с любимите ви други зеленчуци, а след това да споделите и с нас колко вкусно се е получило.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Showmetheyummy.com