Днешната ни неделна рецепта, споделена ни от сп. „Меню”, е посветена на апетитно и свежо ястие, подходящо за предстоящия Гергьовден. Ароматното агнешко месо е съчетано със сирене, домати и печена чушка, а финалният щрих на кулинарния шедьовър нанася гарнитурата от тиквички.
Необходимите продукти са следните:
4 агнешки пържоли от бут
4 с.л. зехтин
200 г сирене
2 домата
1 печена червена чушка
2 стръка розмарин
1-2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
За гарнитурата ще ви трябват:
500 г тиквички
2 с.л. заквасена сметана
1 с.л. копър
сол
черен пипер
А ето и как става приготвянето на ястието.
Посолете пържолите, поръсете ги с черен пипер и ги намажете със зехтин. Печете на грил или грил-тиган по 3 минути от всяка страна.
Нарежете сиренето на малки кубчета и разбъркайте леко с доматите, зехтина, чушката и нарязания на ситно розмарин. Покрийте всеки стек с по 1-2 лъжици от сместа и сложете за 4-5 минути във фурната.
Нарежете тиквичките на кубчета, потопете ги за 1 минута във вряща подсолена вода, отцедете добре и докато са горещи, ги смесете със заквасената сметана и копъра. Подправете на вкус.
Бонус съвет: Ако обичате месото по-препечено, поставете пържолите във фурната за 15 минути без сместа от сирене и след това ги гарнирайте.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: