Как да си приготвим: Бретонски палачинки от елда

x


Решихме да посветим днешния ден на вкусните, но здравословни рецепти. Затова ще си приготвим любимата неделна закуска, но с по-нетрадиционни продукти. Време е за палачинки!

За тестото са ни необходими 250 мл прясно мляко, 1 с.л. лимонов сок, 1 яйце, 350 мл вода, 250 г брашно от елда, ½ ч.л. сол и 50 г масло. За пълнежа пък се нуждаем от 1 ч.ч. пресни или замразени горски плодове, 2 с.л. конфитюр, 1 с.л. ситнонарязана мента, малко пудра захар за поръсване и 2 с.л. мед за гарниране.

Технологията на приготвяне е следната: разбъркваме млякото с лимоновия сок, добавяме водата и яйцето и разбиваме. Сипваме брашното и солта, разбъркваме добре и оставяме полученото рядко тесто да престои 2 часа.

Намазваме с масло нагорещен тиган и сипваме малък черпак от сместа. Печем тънки палачинки, които намазваме с масло.

След това размразяваме плодовете и ги разбъркваме с конфитюра и ментата. Подреждаме палачинките в красива чиния и ги поднасяме с плодовия пълнеж, пудра захар и мед.

Подробности около приготвянето на вкусната рецепта можете да прочетете тук, при нашите приятели от сп. „Меню”.

Текст: Станислава Добрева

Снимка: списание „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Пушена сьомга с водка

Празнична трапеза: Кошнички с тофу, маслинена паста и чушки

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени