MET Gala 2019: най-екстравагантните тоалети на вечерта

x

Смятаме, че сряда е подходящ ден за ревизия на най-голямото модно шоу в Америка – MET Gala. Това е шоу, което съвсем не включва модели, вървящи по дълъг подиум. По-скоро включва знаменитости, които посещават Музея на изкуството „Метрополитън“в Ню Йорк за модно парти, и вместо да се разхождат по подиум, позират на червения килим пред входа. А и често пъти се спъват по стълбите, влизайки, заради затруднения в движението, предизвикани от сложните костюми, които носят.

MET Gala 2019 се състоя в понеделник вечер. Накратко казано, балът е най-пищното модно събитие за американците, където филмови звезди, певци, модели, дизайнери и изобщо интернет знаменитости се събират, за да покажат възможно най-щурите и ексцентрични облекла висша мода, които те и екипите им биха могли да измислят.



МЕТ балът се организира от 1948 г. насам и е основан от Eleanor Lambert, а от 1995г. богинята на списание VOGUE Ана Уинтър поема ролята на домакин. Събитието има и своята благородна страна: организира се с цел набиране на дарения за музея от висшето общество на Америка. Трябва да кажем, че това съвсем не пречи на гостите да показват нещо невиждано всяка година. И за пореден път партито не разочарова – видяхме прекрасни визии, както и такива, които ни накараха да плачем от смях. Или не съвсем.

Този понеделник три видни личности, признати за кралици на MET Gala, не се появиха – Rihanna, Beyonce и Blake Lively. Но за тяхна сметка присъстващите се постараха да не останем без „хляб и зрелище“. Темата на събитието беше „Camp: notes on fashion“, но нямаше нищо общо с къмпинга. МЕТ музеят заложи на преувеличената мода за 71-вото издание на бала и звездите се постараха да обгърнат целия спектър от възможности на висшата мода – от пищни изтънчени рокли до зрелищни нелепи тоалети.

Ето и нашите любимци от тазгодишния бал на костюмите, преобразени във фантастични герои. Някои аплодирахме искрено, а други – е, те ни развеселиха. Започваме със самия домакин на MET Gala – Ана Уинтър, която се появи на розовия килим, сияеща в розова рокля Chanel и наметало от пера. Главният редактор на американския Vogue, вече на 69, показа стилна визия предвид темата на събитието и разкри, че тоалетът й е направен от Карл Лагерфелд преди той да почине. Така Ана отдаде почит на дизайнера и сложи началото на бляскавото представление.



Следваща пред прожекторите на десетките фотографи излезе самата Лейди Гага, която изнесе кратко представление от 16 минути, в които се преоблече четири пъти. Или по-точно се съблече: певицата се появи в огромна рокля в цвят фуксия с шлейф, дълъг 7 метра, на дизайнера Brandon Maxwell, под която имаше друга рокля, а под нея – още една. И финалният тоалет на Гага остана… ами, нейното бельо! Нейният антураж от 8 човека, включителнo и дизайнера Maxwell, обикаляха около нея и й асистираха да сменя аутфитите си, да се качва по стълбите, както и да сменя реквизита за снимките. Оставаме със смесени емоции относно визията на поп изпълнителката, но определено можем да кажем, че Лейди Гага, позираща по бельо през музея на костюмите, може би не изпраща най-подходящото съобщение към зрителите.



Продължаваме с Кейти Пери, чиято визия, дело на Moschino, буквално внесе светлина на розовия килим пред музея. Не се шегуваме, певицата се появи, облечена в полилей. Тя не просто бе вдъхновена от осветителните тела в стил барок, окичени с много кристали, а се превърна в такова. Аксесоарите бяха тактично подбрани: на главата си балансираше втори, по-малък полилей! И това не е всичко. Кейти, известна с нелепите си тоалети, избра да отиде на MET after-party, облечена в бургер. Предполагаме, че посланието й към публиката е, че се е превърнала в това, което яде. Напомняме ви да се храните здравословно.




Продължаваме с неповторимата визия на Ким Кардашиан – рокля, наподобяваща дълга мокра риза, от която все още капе вода. Вдъхновението е градско момиче от Калифорния, което отива от океана право на червения килим. Дизайнерът е Manfred Thierry Mugler, който спечели публиката с „мократа“ рокля на Ким. Роклята е правена в продължение на 8 месеца, материалите са латекс, пайети и много, много кристали, имитиращи капки вода. Визията бе допълнена от коса, стилизирана като мокра, и подобаващ грим. Можем само да мечтаем и ние да се пъхнем в подобно модно творение!



Не можем да не отбележим появата на Джиджи Хадид в направен по поръчка тоалет на Michael Kors. Самият дизайнер придружи модела по розовия килим и сподели, че вдъхновение за тази визия са Шер, Елтън Джон, Великият Гетсби и Дейзи Бюканан, които отиват заедно на бар. За тоалета си Джиджи сама каза, че може би никога няма да има повод да облече отново. Жалко, според нас подобна визия не заслужава да стои зад витрината на музеите.



Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Удобен шик избираме днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени