Есен през пролетта: Schiaparelli prêt-à-couture

x

Schiaparelli_Fall2016_Look015_592x888

 


Често, когато разглеждаме колекции с името на Schiaparelli, се пренасяме в един друг сюрреалистичен свят, в който е живяла и създателката на марката. Днешният екип, стоящ зад модната къща проследява творчеството на великата Скиапарели и често ни изненадва с визуални наслади. Днес обаче виждаме не само естетическо търсене, а и много функционалност в новата колекция, представена със закачливото име prêt-à-couture.


 

Schiaparelli_Fall2016_Look014_592x888

 


Модната къща е възродена през 2012 година от италианския предприемач Diego Della Valle, а цели 60 години преди това тя не функционира изобщо. Новата колекция на марката е идеално съчетание между бизнес облекло с много игриви елементи и ежедневни нотки. „Цветът се появи пред очите ми. Ярък, невъзможен, безсрамен, жив, даващ живот, цвят, който е събрал цветовете на всички проблясъци, птици и риби, взети заедно. Цвят на Китай, на Перу, но не и на Запада – шокиращ цвят, чист и неподправен“, говори за своето впечатление за един конкретен нюанс Елза Скиапарели през 1954 година. И именно това изказване е вдъхновило новата колекция, която комбинира градско облекло с капка чудатост и много детайли.


 

Schiaparelli_Fall2016_Look016

 


Красивите мотиви по облеклата са вдъхновени от далечни земи и цветовете на Перу, от омагьосващата флора на далечната страна и представата за сюрреализъм, така както може би, би го представила самата Скиапарели. Кройките, стилът на дрехите, общата визия на облеклата от тази нова линия дрехи ни карат да си мислим за повече стил по италиански точно в днешния ден и въпреки че колекцията е есенна, бихме я носили точно сега.


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

ELSA SCHIAPARELLI, ЗА ЛЮБОВТА КЪМ ХРАНЕНЕТО И ДРЕХИТЕ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ХУБАВАТА КУХНЯ

КАК ЕЛЗА СКИАПАРЕЛИ ПРОМЕНИ СВЕТА НА МОДАТА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени