Детокс за косата? О, да!

x


Добре позната ситуация: след дългогодишно изрусяване на косата, краищата й са започнали зловещо да цъфтят. Дааа, всичко е поправимо с един дългосрочен план за детокс. Какво е детокс за косата ли? Може би да се въздържаш от употребата на шампоан в продължение на 7-21 дни?  А дали ще се появят главоболие, акне и обща отпадналост като странични действия по време на детоксикацията? Ще можеш ли отново да използваш пресата за коса?

Здравата коса, също като здравото тяло и здравата кожа изисква време и грижи. Блестящото й състояние е свързано със здравословното хранене и начин на живот (пиене на голямо количество вода, балансирано хранене и редовно спортуване). Само за няколко месеца можете да забележите сериозно подобрение.

 

По-малко миене

Не е нужно да миете косата си всеки ден. Ако го правите, то сапунисвайте само веднъж и винаги използвайте шампоан, щадящ скалпа и косъма. Балсамът е препоръчителен само за коси със средна дължина и се нанася само в краищата. Ако масажирате скалпа и косата си, може излишно да ги омазните. Нанесете в краищата на косата, разрешете по цялата дължина с гребен с широки зъбци и след това изплакнете с вода. След измиване увийте косата с хавлиена кърпа и я оставете да попие за 10-ина минути. Каквото и да правите, в никакъв случай не търкайте косата с кърпата – това нарушава кутикула на косъма и прави косата суха и чуплива.Използвайте правилните продукти

Ако обичате да сушите косата си със сешоар, нанесете защитен продукт и не дръжте уреда прекалено близо до скалпа, нито използвайте силната му струя.

 

Стойте далече от машата и пресата за коса

Ако обичате да използвате маша или преса за коса, въздържайте се от всекидневната им употреба и не ги загрявайте на максимум. Така ще предпазите косъма от чупливост.Ограничете боята

Русо, русо, русо. Въздържайте се от прекалено честото изрусяване на косата. Лесно можете да се пристрастите към платинения цвят и с времето да унищожите косата си. Химическото третиране невинаги е добро решение. Препоръчваме ви да се консултирате със специалист преди да се подложите на поредното боядисване. Понякога искаме неща, които не са особено приемливи за вида ни. Не правете жертви с косата си, само защото искате да е руса, къдрава, супер права и т.н.

 

Подстригвайте се често, без значение дали имате нужда

Цъфтящите краища на косата ще я увредят максимално, ако не ги подрязвате редовно. Поне веднъж месечно извършвайте тази процедура и ще се радвате на красива и здрава грива.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени