Детокс за косата? О, да!

x


Добре позната ситуация: след дългогодишно изрусяване на косата, краищата й са започнали зловещо да цъфтят. Дааа, всичко е поправимо с един дългосрочен план за детокс. Какво е детокс за косата ли? Може би да се въздържаш от употребата на шампоан в продължение на 7-21 дни?  А дали ще се появят главоболие, акне и обща отпадналост като странични действия по време на детоксикацията? Ще можеш ли отново да използваш пресата за коса?

Здравата коса, също като здравото тяло и здравата кожа изисква време и грижи. Блестящото й състояние е свързано със здравословното хранене и начин на живот (пиене на голямо количество вода, балансирано хранене и редовно спортуване). Само за няколко месеца можете да забележите сериозно подобрение.

 

По-малко миене

Не е нужно да миете косата си всеки ден. Ако го правите, то сапунисвайте само веднъж и винаги използвайте шампоан, щадящ скалпа и косъма. Балсамът е препоръчителен само за коси със средна дължина и се нанася само в краищата. Ако масажирате скалпа и косата си, може излишно да ги омазните. Нанесете в краищата на косата, разрешете по цялата дължина с гребен с широки зъбци и след това изплакнете с вода. След измиване увийте косата с хавлиена кърпа и я оставете да попие за 10-ина минути. Каквото и да правите, в никакъв случай не търкайте косата с кърпата – това нарушава кутикула на косъма и прави косата суха и чуплива.Използвайте правилните продукти

Ако обичате да сушите косата си със сешоар, нанесете защитен продукт и не дръжте уреда прекалено близо до скалпа, нито използвайте силната му струя.

 

Стойте далече от машата и пресата за коса

Ако обичате да използвате маша или преса за коса, въздържайте се от всекидневната им употреба и не ги загрявайте на максимум. Така ще предпазите косъма от чупливост.Ограничете боята

Русо, русо, русо. Въздържайте се от прекалено честото изрусяване на косата. Лесно можете да се пристрастите към платинения цвят и с времето да унищожите косата си. Химическото третиране невинаги е добро решение. Препоръчваме ви да се консултирате със специалист преди да се подложите на поредното боядисване. Понякога искаме неща, които не са особено приемливи за вида ни. Не правете жертви с косата си, само защото искате да е руса, къдрава, супер права и т.н.

 

Подстригвайте се често, без значение дали имате нужда

Цъфтящите краища на косата ще я увредят максимално, ако не ги подрязвате редовно. Поне веднъж месечно извършвайте тази процедура и ще се радвате на красива и здрава грива.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени