Всички сме слушали (при това повече от веднъж) легендите за строгия режим на хранене на топ модела Жизел Бюндхен, но в действителност храненето на 38-годишния модел може да изпълни със завист всички онези, които системно се подлагат на зверски диети. Не говорим за миналите прегрешения на красавицата в МcDonald’s, за които тя обича да разказва с повод и без повод. Днес Жизел споделя, че често прекалява с червено месо, не се ограничава откъм плодове и се глези с палачинки за закуска. Случайно или не, в социалните мрежи тя все по-често публикува снимки, разкриващи слабостта на модела към junk food.
View this post on Instagram
Да на палачинките за закуска!
Вероятно сте чували правилото, че не е желателно да изяждате повече от два плода дневно, за да не прекалявате със захарта. Но Жизел е уверена, че те са перфектни източници на витамини. Сутрешното плодово смути дава допълнителен отскок на закуската – комбинирайте киви с банан, малини и къпини.
„У дома всички се събуждаме около шест часа и пием по чаша топла вода с лимон, за да се погрижим за храносмилателния си тракт“, разказва Жизел за хранителния режим на семейството си. „След това – витаминозно смути и фреш от органични плодове. Пълноценната ни закуска отново включва плодове, яйца, авокадо и безглутенов хляб с малко кокосово масло. Понякога мъжът ми прави палачинки от овесено брашно, които синът ни Бени обожава. “
Правила и ограничения
Освен че червено месо, плодове и овесени палачинки, в семейното меню присъстват и определени правила. Кафяв ориз, киноа, пшеничните и бобовите храни се приготвят основно с кокосово масло, а бялата захар е абсолютно табу. Вечерята е не по-късно от шест часа, за да може стомахът да преработи цялата храна преди сън, а през нощта да почива. Два пъти в годината се прави детокс, но той не се отнася само за храненето. „Старая се не само да се въздържам от храна, но и да не говоря в продължение на един уикенд“, пояснява моделът. „Така се получава и физически, и ментален детокс, който стимулира имунитета ми и впоследствие не боледувам.“
Текст: Нора Атанасова
Снимка: Instagram