LAVAZZA представи KAFA: Пътуване до корените на кафето

x

 

 

 


 

Знаете ли какво е KAFA? Италианският бранд Lavazza представи предшественикът на всички кафета и разказа историята на напитката на официално събитие, където известни личности имаха шанса да я опитат първи. Kафа е регион в Етиопия, дал името на напитката, която ежедневно се консумира от милиони души по целия свят. Кафеените дървета в тропическите гори на Кафа са диворастящи, a зърната се берат на ръка. Резултатът е лимитирано производство на т.нар. “fcoffee” (forest coffee) с премиум качество. През 2010 година регионът Кафа е признат за биосферен резерват на UNESCO и става част от Световното Наследство. Lavazza представи KAFA като ново попълнение в своите редици от вкусове.

 


 

 

 

 


 

В генетичен смисъл, всяко кафе на земята произлиза от Кафа. Ако всичко в природата се случва поради някаква причина, това твърдение само по себе си е доказателство за съвършенство. За качеството на местните сортове Арабика благоприятстват идеалните условия на околната среда и климата. Чисто, натурално и автентично, кафето Кафа е предшественикът на всички кафета. Lavazza избра най-фината разновидност Арабика за истинските еспресо ценители. Зърната се обработват с простотата и гаранцията за качество на производител със 120-годишен опит.

 


 

 

 

 


 

KAFA е кафе за ценители, продукт на земята с изтънчено качество и натурален произход. Това е самородно злато, нешлифован диамант, продукт, който няма нужда да се доказва: той е това, което е.  Формата му е елегантна, семпла и рафинирана. Луксът му е от културно, а не от материално естество.

Кафето във всеки пакет Кafa е уникално. То расте в гората, с минимална човешка намеса. Кафените зърна се избират и берат на ръка, едно по едно. Вкусовото изживяване от това кафе е уникално колкото произхода му, което го прави едно от най-добрите в света. Един продукт 100% Арабика, който капсулира аромата на мястото, от което произлиза. Кафе с характер, забележителна структура и наситен флорален аромат. Правилното му приготвяне е от изключително значение, за да се насладите изцяло на подчертания послевкус на мед, фурми и зрели череши. KAFA може да намерете само в най-добрите заведения в канал ХоРеКа, откъдето също може да закупите разфасовка от 250г мляно кафе за вкъщи.

 


 

 

 

 


 

Етиопия е изключителна страна, където кафето е много повече от повод за почивка: то е ритуал, придружен от легенди и разкази, с които се предават традициите и тайните. Никой не може да каже точно кога се е появило кафето. Истинско предизвикателство е да се открие точно кога ароматът на тази тъмна напитка  е започнал да се стеле по прашните улици и села.

Това, което е сигурно е, че първите растения Coffea Arabica произхождат от Африка и по-точно от Етиопия. Етиопците познават кафето повече от пет века — време, достатъчно, за да се експериментира с всевъзможни форми на консумация на напитката, която днес познаваме и обичаме.

Съществуват много разкази и легенди за първия начин на употреба на кафето. Като цяло всички източници се позовават на легендата на младия пастир Калди, история, която се случва в Етиопия през 400 г. пр.н.е. Момчето забелязва, че козите му стават доста неспокойни, след като са пасли диворастящи кафеени зърна. Калди опитва няколко от тях и не след дълго почувствал прилив на сила и енергия. Преминаващ случайно монах, любопитен да разбере защо младият Калди е толкова жизнен, решава от своя страна да опита червените плодове. Изведнъж той също усеща възбудата с всичките си сетива, до такава степен, че не успява да заспи. Остава буден в пълно състояние на концентрация върху своите молитви чак до залез слънце на следвашия ден. Монахът споделя тайната за кафето на братята си и скоро мълвата се разпространява сред всички монаси в Етиопия.

Текст: Стефи Стоева/Press

Снимки: Божидар Марков

Вижте още:

Тонус отвътре, във форма отвън

Ева Грийн – смела, красива и прекрасна в календара на Campari

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки на висок ток SAINT LAURENT

Обувки на висок ток SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта BALMAIN

Чанта BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN

Миди рокля ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако BALMAIN

Сако BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник е, офисът ни зове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ