Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън в един интересeн проект на американския Harper’s Bazaar

x

Linda-Evangelista-Painting-BAZAAR-April-2016


Връзката между мода и изкуство е едно от най-любопитните проявления на съвремието ни. Когато в тази формула забъркаме четири известни модела, много красота и един интересен проект, то резултатът винаги е добър и задоволява дневната ни доза естетически търсения. В тези размишления ни вкара априлския брой на американския Harper’s Bazaar. За да разкрият красотата на всички възрасти от списанието са наели четири известни модела, които да позират пред известния художник Francesco Clemente.


Christy-Turlington-Painting-BAZAAR-April-2016


Clemente е уловил харизмата на топмоделите, техните черти и модно присъствие. Прочутите модели са Лия Кебеде (на 38 години), Ана Еуерс (на 23 години), Кристи Търлингтън (47 години) и Линда Еванджелиста (на 50 години). За интересния проект и позирането пред художник Кристи Търлингтън споделя: „Някой, някога ми каза, че имам симетрично лице. Аз нямам такова. Почти никой няма. Но, да, аз имам разлика във формата на очите – едното е по-отворено от другото. Сигурна съм, че това е знак за интелигентност. По време на фотосесии те се опитват да балансират проблема с очите ми като използват светлината. На портрета едното ми око е нарисувано така, както е в действителност, което много ми харесва. В тази картина виждам много неща, които се отнасят за мен. И той (художникът) е добавил няколко инча дължина на врата ми!“


Liya-Kebede-Painting-BAZAAR-April-2016


Лия Кебеде разказва: „Харесвам жени, които се занимават със земни неща, които не се представят по изкуствен начин. В света, в който живеем, това все по-трудно се намира. Трябва да сме по-убедени в себе си и бидейки в индустрия, в която визията е всичко, това се оказва голямо предизвикателство за мен.“ И четирите модела са сред дамите, които могат да се похвалят със собствени корици, правени за списанието в определен момент от кариерата им. Картините, дело на Francesco Clemente, са интересен поглед върху света на модата и образите на четирите известни дами. Кой ще бъде собственик на портретите е нещо, което предстои да разберем.


Anna-Ewers-Painting-BAZAAR-April-2016


Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Dolce & Gabbana отново създадоха смут с името на чифт сандали от новата си колекция

Дъщерята на Уил Смит ще е новото рекламно лице на Chanel

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от BURBERRY

Жилетка от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди пола от BALMAIN

Миди пола от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от VERONICA BEARD

Сако от VERONICA BEARD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от POLO RALPH LAUREN

Яке от POLO RALPH LAUREN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Как ще се облечете за разходка в парка?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ