Самоуби се американската дизайнерка Кейт Спейд

x


От такава новина може само да ни заболи. Кейт Спейд за нас беше цветът на американската мода, непорасналото дете, което шареше дрехите и иконичните си аксесоари с лебеди, френски булдози и всевъзможни приказности. Сякаш не се взимаше на сериозно, себе си и жестокия бизнес, в който тържествуваше със стила си близо 30 години.

Кейт Спейд беше емблема и построи една жизнерадостна малка вселена за всички, които обичат бранда ѝ. В него има толкова много поезия, цветове и послания.

Тази така необикновена, талантлива и специална дама избра да си отиде от този свят на 5 юни и да го напусне по своя воля на 55-годишна възраст. С което шокира не само модната индустрия, но и целия свят. Дизайнерката бе открита мъртва в своя дом. Служители на полицията разкриват, че тя се е обесила с шал, докато нейният съпруг и дългогодишен бизнес партньор, Анди Спайд, е бил в апартамента им. Тя оставя предсмъртна бележка, но съдържанието ѝ остава скрито както от органите на реда, така и от семейството на Кейд Спейд.

Кейт ще остане в историята на модата като една от първите изключително влиятелни жени, творили в Америка още през ранните 90. Тя е основател на един от най-разпознаваемите брандове за аксесоари в света. За космополитни дами, запазили момичешкия си дух, които не се страхуват от смели щампи, ярки цветове. Сама описва почерка на бранда си така: “Ние не сме смущаващи… Мисля, че някои хора се притесняват от модата и я намират за мъничко страшна. Но модата трябва да носи радост”.

Ще я запомним като светлия лъч на една невинаги радостна творческа арена, осветена от блясъка на прожекторите и светкавиците. Ще запомним труда ѝ и вдъхновението, което толкова дълго ни носеше.

Нека си спомним и за едни от най-ярките кадри, описващи бранда ѝ през годините.
Текст: Сияна Заимова

Снимки: Annie Leibovitz, Vogue, August 2004; Kate Spade.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на акценти…

Ако сте пропуснали
Най-четени