Смарт продуктите нахлуват в текстилния сектор

x

Първото издание на ТМТ Експо, от 2 до 4 октомври, разкрива качествата и предимствата на съвременните тъкани.Дрехите реагират на топлина и светлина. Материалите са „smart“, а платовете са технологични и за всеки вкус. Ако си задавате въпроса дали всичко това е истина, можем да Ви отговорим с едно кратко „да“. Но как и защо това се случва, ще разберете в следващите редове. Те са посветени на най-новите технологии и иновативни тъкани, които ще бъдат представени от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център-София. Защото тогава ще се проведе първото издание на ТМТ Експо – международното изложение за материали, машини и технологии в текстилната индустрия.

Те са „smart“; те са умни

Без да губим време, се отправяме към „smart“ сектора на съвременните материали и платове на ТМТ Експо. Вниманието ни приковава продукт от ново поколение – „smart“ преждите на България-Текс. Те са съответно термохромни, фотохромни и терморегулиращи, с контролирана дължина на оцветения участък.

Силен интерес предизвикват светлоотразителните конци Reflex Cry, осигуряващи безопасни условия на труд. Това се постига чрез светлоотразителните им свойства, създаващи искрящи отражения. Ефектът на светлоотразяване е постигнат чрез микроскопични стъклени перли, вградени в полимерно покритие.

Технологични

Както всичко в съвременния свят, така и платовете и процесът на създаването им са високотехнологични. Доказателство за това е мултифункционалният плат на Colortex-design. Той има две лица, изработени от два различни материала – органичен памук и вълна меринос (полиестер с рециклиран произход). Крайният продукт е антибактериален, мек и нежен към кожата. За създаването на уют в дома и хотелската стая, ще допринесе богатството от предложения на фирма ПРОТО за матрачни, памучни и вискозни платове с дигитална реактивна щампа.

Изглежда като бродерия… Всъщност това е текстурираната тъкан тъкан Step, предложена от Ботексим, приложима при бродиране на големи монохромни повърхности. Може да бъде използвана като основа за апликации, лога и емблеми.

Много и за всеки вкус

Нека надникнем още малко зад кулисите и да видим какво се крие там… Посрещат ни трикотажните платове на Финтекстил. Използвайки високотехнологично оборудване, компанията произвежда платове от памучни, полиестерни прежди и смеси и производните им с ликра. Разноцветните си и модерни тъкани представи ColorTex-Design. Фирмата разработва технологии в плетенето с кръгли плетачни машини със специфични прежди и смеси. Компанията се фокусира и в сферата на иновационните проекти в плетене на бамбукови прежди и смеси. Стилни и актуални десени са предложенията на Дира Дизайн, работеща със световни брандове.

За удовлетворяване на клиентските изисквания Юта произвежда нетъкан текстил както за индустриални производства, така и за крайните потребители. Фирмата представя и изделия от нетъкан текстил, сред които: възглавници, олекотени завивки, шалтета, протектори за матраци и други. В дните на ТМТ Експо АЛЕС се включва с широка гама трикотажни платове. А с възможностите за сублимационен печат килимът на Аглика Трейд залага на индивидуалността при оформянето на дома, офиса, хотела.

И още нещо

Разбира се, тъй като ежедневно са изложени на различни фактори, текстилните продукти се нуждаят от качествени етикети. За да отговори на тенденциите и търсенето в сферата на текстилната индустрия в тази област, фирма СИГНАЛ демонстрира възможностите си за печат на текстилни етикети. На тях може да бъде отпечатано фирмено лого, както и инструкции и лого и всяка друга информация, която трябва да придружава продукта. За нуждите на шивашката промишленост фирма Касева чешма ще предложи пълна гама от закачалки.

И за да бъде изживяването ни още по-пълноценно, организаторите на ТМТ Експо са се погрижили за създаването на изключително цветна обстановка. За това със сигурност ще допринесе паралелното провеждане на единственото у нас изложение, посветено на печата и рекламата – COPIS.

Така приключва нашата кратка обиколка зад кулисите на ТМТ Експо, което ще разкрие тенденциите при съвременните материали и платове от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център. На сайта на изложението, tmtexpo.bg, организаторите публикуват най-актуалната информация.

Текст и снимка: ТМТ ИНТЕР Експо Център

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ