10-те най-шокиращи тоалета от изминалите модни дни – забавната страна на модата

x

Не бихме могли така лесно да изчерпваме онази страна на модата, която ни учудва и ни кара да повдигаме вежди в недоумение. Нито можем да си позволим да вкарваме в някакви граници това, на което са способни дизайнерите. Харесваме обаче по своему да интерпретираме тази невероятно артистична лудост, която понякога виждаме на подиумите. За дизайнерите това е свободно изразяване на емоция и никой от тях не ни кара да се обличаме така, дори напротив – провокират вкуса ни, провокират възприятието ни за мода, което понякога излишно вкарваме в рамки. Ето какво ни учуди от изминалите модни седмици и защо! И разбира се, оставаме с уговорката, че предпочитаме да виждаме подобни решения по-често, защото се забавляваме безкрайно много и не осъждаме таланта на нито един от екипите, работили по тези проекти. 

 


 

 

Yoji Yamamoto

 


Yoji Yamamoto е от онези японски дизайнери, които често правят мода като за един паралелен свят. В случая този свят е изтъкан от прежда и жената се е превърнала в една огромна плетка, като тези на нашите баби, но поставена върху тялото в по-авангарден вариант.

 


 

 

Vivienne Westwood

 


Vivienne Westwood всеки сезон се впуска в различни приключения, а тук модната концепция напомня на жена, излязла от някой племенен съюз от бъдещето. Може би дори жена боец, воин или вожд…, вероятно подобно модно решение  може да интерпретирате, както сметнете за удачно, а дизайнерката с удоволствие би позволила точно тази свобода.

 


 

 

 

Rochas

 


Rochas ли? Помислихме, че това е домакиня, която току-що е измила чиниите, а след това е използвала тапицерията на меката мебел и завесите като опит да заформи някаква домашна модна оригиналност, с която не бива да излиза по-далече от прага на дома си.

 


 

 

 

Rick Owens

 


Rick Owens бе използвал образа на бедуините като вдъхновение или поне така ни се стори и този път. Със сигурност тук има закачка със съществуващи племенни съюзи от пустинните райони на Близкия Изток, но не бихме се облекли така и сме категорични. 

 


 

 

 

Issey Miyake

 


Issey Miyake често излиза от рамките на ежедневната мода и го прави по оригинален начин. Винаги сме учудени и винаги ни е трудно без предварителна информация да допуснем какво иска да каже или покаже той. А вие на какво бихте оприличили този тоалет? 

 


 

 

 

Veronique Leroy

 


Veronique Leroy представя любимата ни и позната до болка мода на големите (oversized) дрехи. Понякога обаче тази идея бива преекспонирана и не можем да намерим причина да облечем нещо, което ще добави 15 килограма към иначе доброто телосложение на жената. 

 


 

 

 

Gareth Pugh

 


Gareth Pugh е съчетал нещо толкова секси като акцент в талията и ретро визия с немислимо и почти безкрайно висока яка. Сякаш дрехата не е предназначена да се носи от представителка на човешката раса с пропорции, които сме приели като стандартни за биологичния ни вид.

 


 

 

Comme de Garcon – Rei Kawakubo

 


 

Comme de Garcon – Rei Kawakubo тук сякаш ни казва „колкото повече, толкова повече”, но с уговорката, че на тази философия мястото й не би следвало да е тук, както не е тук и мястото на едни излишни поне 50 сантиметра плат. 

 


 

 

Jean-Charles de Castelbajac

 


Jean-Charles de Castelbajac не е толкова шокиращ, колкото без усилие може да бъде, но все пак не разбираме каква би била причината да облечем тази връхна дреха. Иначе наметалата и отрязаните ръкави ще са модерни тази пролет, но от точно това предложение ще се въздържим. Иначе тази дреха би била по вкуса на някого, но със сигурност не е подходяща за офис и корпоративна среда.

 


 

 

Manish Arora

 


Manish Arora – Какво е това? Може би някой клоун в момента си търси обувките и ви молим върнете му ги!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: IMAXTREE

Вижте още:

Седмиците на модата в аксесоари

Adidas с нова вълнуваща колаборация – спорт, красота и женственост в едно

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ