За голите талии при ниски температури

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by street_style_paris (@street_style_paris)


Те отново са тук – разкриващи плът като през първото десетилетие на века. За мое щастие задължителните обеци за пъп са останали в миналото. Да, онези, върху които колкото повече изкуствени фасетирани камъни искряха, толкова по-добре. Реминисценцията с Шехерезада и нейните приказки, толкова любими на много поколения, е в по-минималистичен характер. Това обаче не означава, че сюжетите са по-малко завладяващи или лишени от динамика. Но защо се завръщат по-улиците на големите градове, точно сега? Твърди се, че във времена на социална криза тялото излиза на показ, особено при вас дамите. Че е криза, криза е! Никой не се нуждае от летящо килимче, с което да погледне света отвисоко, за да го прозре. Не бих се съгласил напълно обаче – ерата на минито през 60-те трудно би могла да се опише с някакви грандиозни сътресения. За мен истината е, че вие дамите обичате да съблазнявате визуално, като използвате ту голите рамене, ту краката, ту талиите. Ако във времето на ваксини, активна работа от дома и здравни сертификати сте успели да запазите спортна форма, то защо да не се похвалите? Разголена талия с дълго палто, яке или жилетка отгоре е съвсем здравословно и безопасно. А ако денят е от топлите и слънчеви може да бъдете и по-смели. Ето няколко примера, които привлякоха вниманието ми в социалната мрежа!

Недоплетени сюжетиЯсно е, сезонът е във владенията на плътните материи и плетивата. Има дни, в които можете да се впуснете в града по джинси и пуловер. Така както го правят и момчетата. Но вие знаете, че всеки детайл има своята роля в индивидуалната композиция наречена стил. Широките джинси с висока талия и разцепени колене също изглеждат сякаш сте бръкнали в гардероба на половината. Качете ги на токче и грабнете любимата голяма чанта, като обърнете внимание на ключовия елемент. Това е тъмният пуловер с поло яка, чиято дължина едвам показва пъпа. Минималистично, нали? Но знаете, че именно лаконичните съчетания са рисковани, при тях нищо не разсейва фокуса. За добрите решения се изисква ясен поглед и индивидуално усещане за стил, пропорция и силует.

Мистериозна посокаДобре! Приели сте мъжката естетика за предизвикателство и в това няма нищо лошо. Някой момичета залагат на сако, риза, панталон и сникърси. Тук начина на моделиране, на някой от основните елементи, е ключът към интригуващата визия. Оставете ризата разкопчана отгоре и отдолу, приберете една от долните части в панталона като я моделирате, така че да показва при движение малко плът, другата оставете игриво отвън. Закачливо и дискретно, очевидно точно мъжките момичета знаят как да водят играта.

Негово величество тренчътЗнаете вече, че тренчът е задължителен за изграждането на всеки базов гардероб – няма да го дъвчем отново. Влезте обаче в „скандалната“ игра на мини дължините. Заложете на къса версия на уважавания тренч и като ще скъсявате действайте с размах. Посечете и дължината на полата, и тази на горната част – направо изберете и къс топ. Добавете няколко колиета и чанта с верига, най-добре вариант на легендарната Chanel 2.55. Не се притеснявайте, че някой ще ви обяви за скандална. Самата Коко е била такава, но е оставила следи след себе си, защото е била смела и уверена в себе си.

 На две колелаСигурен съм, че сред вас има любителки на велосипеда. Горите калории, безопасно за околната среда и без напрежение от липса на паркоместа. Да, пиша за придвижването на две колела в градски условия. За най смелите – въртенето на педалите може да става и с пола и висок ток, виждал съм го по света, но нека да се спрем на нещо по-сигурно и безопасно. Маратонки или кецове с широк панталон е малко по-сигурно. Ако загреете прекалено много съвсем спокойно може да разкопчаете ризата и да покажете сутиен – знаете, че е тенденция, която остана и в този сезон. Сакото с удобна кройка би могло да бъде страхотен акцент, който все пак покрива талията. Може да избирате между такова в модерните ярки цветове или нещо по-класическо. Варианта на така известния пепит винаги е актуален, особено, ако е десенът е забележим отдалече. Знаете, че прекалената скромност не е на почит!

Рокерски клубМощни мотори, кожени якета и лошо поведени – субкултурата на рокерите е известна отдавна. Както винаги модата търси вдъхновение навсякъде и разпознаваемата визия на рокерите е инспирация на редица дизайнери. Най-разпознаваемата част от тяхната униформа – коженото яке е любим моден образец на непокорност. Бъдете и вие с щипка лош нрав, ей така за разкош, но развивайте и висока модна скорост. Не е нужно коженото яке, в характерната кройка, да бъде в черно. Металните отблясъци укротяват буйния му характер, но за да не изчезне съвсем покажете смело корем. Панталонът тук е твърде очакван, заменете го с женствена пола солей, а в ролята на характерното шалче бандана нека да влезе по-голям женствен модел в пастелна гама. Модата също има своите рок момичета – не е трудно да бъдете една от тях, но също така се старайте да изпъквайте на общия фон.

Голите талии вече не са скандални – покажете ги смело. Особено ако полагате грижа за фигурата си. Леките спортни занимания, дори в домашни условия, винаги се отплащат. Така че, докато тече любимият ви сериал, разстелете постелката пред телевизора и заемете позиция за няколко серии коремни преси.

Текст: Константин Стойнов

Снимки: Instagram           

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сако с вълна и каре VERYCHI

Сако с вълна и каре VERYCHI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Застъпена рокля Emily от еко кожа – Mango

Застъпена рокля Emily от еко кожа – Mango Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо сако от туид Happiness İstanbul

Късо сако от туид Happiness İstanbul Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Модата е като яденето, не трябва да се придържате към едно и също меню.

Ако сте пропуснали
Най-четени