8 неща, които се очакват от нас, и защо да ги игнорираме

x

Всеки е повлиян от обществото. Културните и обществени очаквания се различават в зависимост от това на колко години сте и къде живеете, но имат едно общо нещо. Те често ви пречат да живеете щастлив и автентичен живот.

Искаме да вярваме, че сме свободни и автономни личности, но истината е, че родители, шефове, социални медии, приятели, колеги, партньори и т.н. играят огромна роля в решенията, които взимаме, и в начина, по който избираме да живеем живота си. Защото иначе излиза, че не сме достатъчно успешни или достатъчно добри за хората около нас.Ако искате да вбесите хората, бъдете себе си. Вътрешният ви глас шепне в ушите ви да поемате повече рискове, да се осмелите да бъдете щури, да предизвикате статуквото, да смажете страховете си. Трябва да се дистанцирате от комфорта на стадото и да следвате себе си, без да се интересувате много от това какво мислят другите за вас. Трябва да решите на кои от тези очаквания на обществото искате да отговаряте. Но по-важното е, че трябва да разберете как изглежда вашата версия на щастието и успеха.

Трябва да си наясно с живота, целите и интересите си като по часовник

Има няколко ключови възрасти в нашия ранен живот: 18, 22 и 30. Какво означава да живееш нормален живот в наши дни? Траекторията на „мечтания живот“ е да получиш добри оценки, да отидеш в университет и след това да станеш добър служител. На 18 се очаква да „знаеш кой си“ и „какво искаш от живота“. В личния ни живот обществото иска да сме намерили половинката си някъде между 20 и 30 и вече на 30 да изплащаме жилище. Според „Тезата 18, 22, 30“ има голям натиск върху нас в тези моменти. На тези възрасти обществото набляга много на това как се самоопределяме: в нашата кариера, нашия опит и нашите постижения.

Как да навигирате? Бъдете отворени към всичко. Не позволявайте на нищо и никого да определя вашата страст в този момент. Използвайте това време за изследване. Бъдете гъба. Ще имате толкова много енергия през следващите няколко години, така че се възползвайте от всяка възможност и от всеки един човек, за да попиете знания.Трябва да се омъжиш и да имаш деца

Често срещано обществено очакване е, че трябва да се оженим около 30. Като начало е важно да признаете, че можете да се обвържете за цял живот с някого, когото обичате, извън обхвата на брака. Също така е важно да се признае, че бракът не е непременно начин на живот, който отговаря на личността на всеки. Някои хора предпочитат свободата и уединението, други просто още не са наясно със себе си до 30. Освен това нека не пренебрегваме факта, че около половината от всички бракове завършват с развод. Отделете време, за да опознаете наистина някого в продължение на няколко години, преди да се омъжите за него.

Това, че нямате деца, не означава, че не можете да окажете положително влияние върху бъдещето на обществото. Все повече хора споделят мнението, че могат да решат да имат деца едва когато са достатъчно финансово и емоционално (!) осигурени, за да се грижат за тях.Трябва да мислиш така, защото твоето семейство и близки го очакват от теб

Винаги има някой, който няма да се съгласи с нас относно политиката или религията – някой, който има коренно различни стандарти или който има много упорити схващания относно това как харчим парите си, какви са житейските избори, които правим, или какви родители сме на нашите деца.

Имайте предвид факта, че ако сляпо приемате обществените очаквания, без да се съмнявате дали те се отнасят за вас или не, това ще ви доведе до напълно нещастен живот, докато се преструвате на някого, който не сте.

Ето как да установите граници с членовете на семейството: направете усилие да слушате; водете трудните разговори на живо; имайте чувство за хумор за всичко това; бъдете честни за чувствата си; съгласете се, че не сте съгласни; дръжте определени теми заключени; отделете връзката си от несъгласието.Трябва да спечелиш много пари, за да си успял

Могат ли парите да купят щастие? В нашата основана на дългове икономическа система всички ние се нуждаем от пари, за да покрием основните си нужди и да имаме време и ресурси да преследваме нещата, които ни носят удовлетворение. Много хора обаче бъркат натрупването на финансово богатство с успешен живот. Те смятат, че за да бъде успешен човек, трябва да притежава много пари. Това по своята същност е невярно. Финансовото благополучие не съвпада напълно с емоционалното благополучие.

Доста обичайно е да надценявате колко пари всъщност са ви необходими, за да постигнете личните си цели. Разбира се, щастието е субективно, така че трябва да разберете колко точно ви трябва, за да живеете щастлив живот, и да се стремите към това.Трябва постоянно да правиш нещо

Част от съвременното общество е културата на токсичната продуктивност. Това е тенденция, дефинирана като мания или пристрастяване към продуктивността. С други думи казано, резултатите по отношение на собствената стойност се измерват чрез нивата на продуктивността.

Вероятно сте чували поне веднъж в живота си „самосъзнанието е ключово“. Е, когато се опитвате да избегнете токсична продуктивност, тази малка мантра е нещо, към което трябва да се

придържате. Ако можете да създадете ежедневен навик да проверявате мислите, емоциите и намеренията си, ще бъдете шокирани как това е повлияло на живота ви.

Трябва да притежаваш много неща, за да си щастлив

Амбицията не е желание за натрупване на материални притежания и успехът не е число, което депозирате в банковата си сметка. По същия начин годежният пръстен не трябва да означава обвързване, а размерът на диаманта не трябва да символизира любовта, споделена между двама души.

Рекламите и много инфлуенсъри искат да повярвате, че няколко коли в гаража и десетки чифтове обувки и чанти ще ви донесат щастие. Но колкото и притежания да имаме, ще продължаваме да изпитваме жажда за още, просто защото придобиването на скъпи предмети не може да задоволи емоционалните ни нужди. В крайна сметка нищо от това, което притежавате, няма да ви достави дългосрочно удовлетворение или радост.Трябва да си щастлив през цялото време

Съвсем нормално е да не се чувстваш на 100% през цялото време. Животът често ни оставя с много повече въпроси, отколкото отговори. Никой не е разбрал всичко и всички преминаваме през нещо.

Ако попитате хора, които са близки до депресирани хора, те ще кажат: „Не знаех, че той/тя е депресиран“. Робин Уилямс накара всички ни да се смеем, Антъни Бурдейн ни запозна със световните кухни и култури, но все пак смъртта им е мрачно напомняне, че депресията не е просто тъга или липса на добро настроение. Не се страхувайте да бъдете открити и уязвими с хората в живота си относно това, през което преминавате.

Трябва да имаш много приятели

В свое интервю Опра Уинфри разкри, че има само трима близки приятели. Въпреки че това може да звучи прекалено малко, проучванията показват, че всъщност това е оптималният брой за щастие и лично удовлетворение в отношенията.

Стадният манталитет е нещо, което нашите предци са развили, за да ни защитят и да увеличат шансовете ни за оцеляване. Ние не сме изправени пред същите предизвикателства, с които е трябвало да се справят те, но част от това старо програмиране остава. Акцентът в нашите междуличностни отношения трябва да е върху качеството, а не върху количеството.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени