24 булчински рокли… от рая

x

Изборът на булчинска рокля е някакъв вълшебен хибрид между ритуал, тест и магия. Казват, че трябва да те разплаче и да почувстваш с кожата си, че е твоята. Гледахме колекция след колекция, след колекция. Преди да изберем онези 3, които карат дъха ни да замръзне от красота и ни пренасят в свой си, съвършен като дантела, свят. Време е да ви срещнем с нови 3 имена, които може и да не сте чували преди, но ще ви се прииска да запомните.

Първият бранд, който изтръгна въздишките ни, се нарича Rara Avis и идва, забележете, от Беларус. Обожаваме да откриваме редки диаманти, а тук случаят е точно такъв. Славата на модната къща отдавна е задминала границата на родината си и носи усмивки и сълзи от щастие на стотици булки пръснати от Китай до Канада и от Казахстан до Нова Зеландия. Последната колекция на бранда е заснета насред пустинни пясъци и оазиси, обагрени от екзотични кактуси. Безкрайните шлейфове, смайващият микс на материи, дантели, голи гърбове и нереални бродерии ни изпращат с еднопосочен билет до рая на булчинските рокли. И единственият въпрос, с който оставаме, е коя да бъде. Коя от всичките тези съвършенства?


Прехвърляме се в Израел, за да останем там със следващите две имена. Първото е Inbal Dror и принадлежи на основателката на една от най-зрелищните модни къщи в Израел с днешна дата. След като завършва една от най-престижните академии за дизайн в родината си – Shenkar, стажува в Милано и поема към следващата голяма стъпка – да основе собствения си бранд, който за по-малко от 5 години става световно прочут. Като дори звезди от ранга на Бионсе залагат на него, когато искат нещо наистина ексклузивно. Последната колекция на Inbal Dror се нарича Dolce Vita, а кадрите превеждат на визуален език какво точно означава популярната фраза. И как успява да вълнува дори от снимка. А роклите… роклите са смели, изпипани до последното мънисто и екстремно красиви!


Номер 3 запазихме за Lee Petra Grebenau и един плаж, обсипан със сюрреалстични розови божури.Отново едноименна модна къща на вдъхновяваща дама от Израел. Семейството на дизайнерката управлява международен текстилен бизнес и това само я насочва към същата академия, която вече споменахме – Shenkar. Завършва я с отличие, но това е едва първият от много успехи, които ѝ предстоят и които от 2011-а, с основаването на бранда си, не е спирала да превзема. С финес, усърден труд и безспорен талант.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Rara Avis; Inbal Dror; Lee Petra Brebenau.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Винаги ще бъдем благодарни на Одри Хепбърн, че ни научи да вярваме в розовото!

Ако сте пропуснали
Най-четени