24 булчински рокли… от рая

x

Изборът на булчинска рокля е някакъв вълшебен хибрид между ритуал, тест и магия. Казват, че трябва да те разплаче и да почувстваш с кожата си, че е твоята. Гледахме колекция след колекция, след колекция. Преди да изберем онези 3, които карат дъха ни да замръзне от красота и ни пренасят в свой си, съвършен като дантела, свят. Време е да ви срещнем с нови 3 имена, които може и да не сте чували преди, но ще ви се прииска да запомните.

Първият бранд, който изтръгна въздишките ни, се нарича Rara Avis и идва, забележете, от Беларус. Обожаваме да откриваме редки диаманти, а тук случаят е точно такъв. Славата на модната къща отдавна е задминала границата на родината си и носи усмивки и сълзи от щастие на стотици булки пръснати от Китай до Канада и от Казахстан до Нова Зеландия. Последната колекция на бранда е заснета насред пустинни пясъци и оазиси, обагрени от екзотични кактуси. Безкрайните шлейфове, смайващият микс на материи, дантели, голи гърбове и нереални бродерии ни изпращат с еднопосочен билет до рая на булчинските рокли. И единственият въпрос, с който оставаме, е коя да бъде. Коя от всичките тези съвършенства?


Прехвърляме се в Израел, за да останем там със следващите две имена. Първото е Inbal Dror и принадлежи на основателката на една от най-зрелищните модни къщи в Израел с днешна дата. След като завършва една от най-престижните академии за дизайн в родината си – Shenkar, стажува в Милано и поема към следващата голяма стъпка – да основе собствения си бранд, който за по-малко от 5 години става световно прочут. Като дори звезди от ранга на Бионсе залагат на него, когато искат нещо наистина ексклузивно. Последната колекция на Inbal Dror се нарича Dolce Vita, а кадрите превеждат на визуален език какво точно означава популярната фраза. И как успява да вълнува дори от снимка. А роклите… роклите са смели, изпипани до последното мънисто и екстремно красиви!


Номер 3 запазихме за Lee Petra Grebenau и един плаж, обсипан със сюрреалстични розови божури.Отново едноименна модна къща на вдъхновяваща дама от Израел. Семейството на дизайнерката управлява международен текстилен бизнес и това само я насочва към същата академия, която вече споменахме – Shenkar. Завършва я с отличие, но това е едва първият от много успехи, които ѝ предстоят и които от 2011-а, с основаването на бранда си, не е спирала да превзема. С финес, усърден труд и безспорен талант.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Rara Avis; Inbal Dror; Lee Petra Brebenau.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко нюанса розово има? Достатъчно, за да бъдем всички щастливи!

Ако сте пропуснали
Най-четени