24 булчински рокли… от рая

x

Изборът на булчинска рокля е някакъв вълшебен хибрид между ритуал, тест и магия. Казват, че трябва да те разплаче и да почувстваш с кожата си, че е твоята. Гледахме колекция след колекция, след колекция. Преди да изберем онези 3, които карат дъха ни да замръзне от красота и ни пренасят в свой си, съвършен като дантела, свят. Време е да ви срещнем с нови 3 имена, които може и да не сте чували преди, но ще ви се прииска да запомните.

Първият бранд, който изтръгна въздишките ни, се нарича Rara Avis и идва, забележете, от Беларус. Обожаваме да откриваме редки диаманти, а тук случаят е точно такъв. Славата на модната къща отдавна е задминала границата на родината си и носи усмивки и сълзи от щастие на стотици булки пръснати от Китай до Канада и от Казахстан до Нова Зеландия. Последната колекция на бранда е заснета насред пустинни пясъци и оазиси, обагрени от екзотични кактуси. Безкрайните шлейфове, смайващият микс на материи, дантели, голи гърбове и нереални бродерии ни изпращат с еднопосочен билет до рая на булчинските рокли. И единственият въпрос, с който оставаме, е коя да бъде. Коя от всичките тези съвършенства?


Прехвърляме се в Израел, за да останем там със следващите две имена. Първото е Inbal Dror и принадлежи на основателката на една от най-зрелищните модни къщи в Израел с днешна дата. След като завършва една от най-престижните академии за дизайн в родината си – Shenkar, стажува в Милано и поема към следващата голяма стъпка – да основе собствения си бранд, който за по-малко от 5 години става световно прочут. Като дори звезди от ранга на Бионсе залагат на него, когато искат нещо наистина ексклузивно. Последната колекция на Inbal Dror се нарича Dolce Vita, а кадрите превеждат на визуален език какво точно означава популярната фраза. И как успява да вълнува дори от снимка. А роклите… роклите са смели, изпипани до последното мънисто и екстремно красиви!


Номер 3 запазихме за Lee Petra Grebenau и един плаж, обсипан със сюрреалстични розови божури.Отново едноименна модна къща на вдъхновяваща дама от Израел. Семейството на дизайнерката управлява международен текстилен бизнес и това само я насочва към същата академия, която вече споменахме – Shenkar. Завършва я с отличие, но това е едва първият от много успехи, които ѝ предстоят и които от 2011-а, с основаването на бранда си, не е спирала да превзема. С финес, усърден труд и безспорен талант.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Rara Avis; Inbal Dror; Lee Petra Brebenau.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени