Сладките моменти продължават, когато сме с любими хора. Сладките изкушения, които си поднасяме, също са повече по това време на годината. Затова в духа на почивните дни и празници, които предстоят ние продължаваме да подслаждаме нещата, които поставяме на трапезата. За днешния ни избор ще ви трябват съвсем малко продукта, много настроение и няколко тайни, за да приготвите целувки с вкус на канела.
Продукти за около 50 двойни целувки:
2 белтъка
150 г пудра захар
ванилия
Крем:
150 г бял шоколад
50 мл течна сметана
1 – 2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на сняг. Започнете да прибавяте постепенно захарта и ванилията, като продължавате да разбивате. Трябва да получите гъст крем, който може да се шприцова.
Покрийте тава с хартия за печене. Сипете тестото в пош с широк гладък накрайик. Ако нямате такъв може да ползвате найлоново пликче, на което да отрежете един от ъглите.
Върху хартията шприцовайте малки целувки. Загрейте фурната на 80 градуса и изсушете целувките за около час и половина.
За крема затоплете до стопяване всички продукти като внимавате да не завират. Разбъркайте на гладък крем и охладете.
Слепете с крем целувките две по две и поднесете с чай или кафе.
Може да използвате различни накрайници за шприцоване, ако искате целувките да се получат като розички. Може да ги оцветите с хранителни бои. Ако ви харесва моят вариант, лесно може да го направите. Намажете малко течна боя от вътрешната страна на поша. Най-лесно става с дървено шишче, потопено в боя. Така няма да се изцапате. Нужно е само леко да прокарате шишчето от двете вътрешни стени на поша, след което да сипете вътре тестото. При шприцоване ще получите само частично оцветяване. Ако харесвате съвсем гладки целувки, които да приличат на макарони, намокрете пръста си и леко притиснете стърчащите връхчета. Лично на мен ми харесват така, леко закачливи. Слепете целувките с любимия си крем, експериментирайте с различни вкусове.
Текст и снимки: Yoli.bg
Вижте още:
Как да си приготвим: „Пикантно“ вино с аромат на портокали и канела