Фън шуй за спалнята

x

Не знаем как е с вас, но за нас спалнята е едно от щастливите ни места. Именно затова търсим най-добрите начини да я направим пространство, управлявано от спокойствието. Зона, в която да оставите целия стрес и напрежение навън и да се отпуснете. Проблемът обаче е, че повечето от нас допускат нервността и грижите да ги последват дори там.

Спалнята наистина може да се преобрази в свещено място с няколко генерални промени и малко помощ от Фън шуй. Така тя ще се превърне в мечтана точка, изпълнена със спокойствие и блажени моменти.

Омекотете акустиката

Всичко във Фън Шуй се основава на хармонията и енергията. А няма нищо по-изнервящо от спалня, в която звуците кънтят, резонирайки в стените. За да постигнете истинско спокойствие трябва да потърсите мекота. Звукът вероятно е последното нещо, за което се сещаме, когато търсим начини да направим спалнята комфортно място, но е наистина важен. Има причина природата да ни звучи толкова успокоително.

Ако вратата или пода ви скърцат, или прозорците се отварят и затварят шумно, оправете ги. Така няма да ви напрягат излишно. Всички твърди повърхности отразяват звуците, докато материите го абсорбират. Колкото повече текстилни повърхности добавите, толкова по-меко ще е звученето на стаята. Заложете на възглавници, покривала, килими.

Успокояващи цветове

Това не е първият път, в който ще го кажем. Цветовете въздействат и това тяхно свойство трябва да се използва мъдро. Колкото и да ни е интересна концепцията с червено-черен дизайн в спалнята, сме убедени, че това ще ни подтикне към повече действие, отколкото да ни даде спокойствие.

От друга страна заглушените бели, бледо сините, зелените, бежови и шоколадови нюанси ще ни отпуснат още с влизането. Красотата на тези цветове е в тяхната простота. И тук е време за креативност и индивидуален щрих. Можете да съчетаете по-тъмни тапицерии с по-светли стени или обратното, по начин, който ви харесва.
Аромати

Ароматите, заедно с цветовете отразяват същността на стаята. Дифузери, ароматни свещи, етерични масла – можете да използвате всяко от тях, за да поддържате релаксиращата атмосфера на пространството.

Лавандула е първият аромат, за който се сещаме, когато става въпрос за отпускане. Но ако не е сред любимите ви, имаме цял списък с други ухания, които да ви създадат релаксиращо усещане. Жасминът, боровинките и ванилията също намаляват напрежението, подобряват цялостно състоянието и отпускат.
Баланс

Спокойствието идва от баланса, а именно към него се стреми Фън шуй. Създаването му в спалнята е наистина важно. За повече комфорт, според източното изкуство за хармония, леглото трябва да е максимално отдалечено от прозореца. Идеалното му място е до стената с висока табла за повече стабилност. Осигурете достъп до леглото и от двете страни и създайте равновесие със симетрочност на допълнения от всяка страна. Балансът се отразява в симетрията – две шкафчета, две лампи, два комплекта възглавници.
Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени