Когато любовта към храната си дава среща с гурме изкуството и вниманието към детайла, се заражда идеята за кулинарно „пътешествие“ с каравана, което оставя незабравимо усещане и на най-капризното небце. Всичко това въплъщават виртуозите на уличната гурме кухня – Street Chefs. Точно на 13 ноември те стартират своя проект, включващ food truck, качествена храна и специално отношение към клиента, за когото е предназначен.
Цялата тази атракция предизвиква вълна от интерес не само от страна на минувачите покрай ъгъла на Парчевич и Ангел Кънчев, но и на медиите, които една след друга отразяват кулинарната интерпретация на шеф-готвачите. Димитър Добрев и Петко Цочев подплътяват умението да готвят и страстта, с която го правят, с няколко специализирани курса в престижната Метро Академия, след което се запознават с най-добрия готвач на България за 2015 година – Цветомир Николов, работил за едно от имената-еталон в кулинарията – Гордън Рамзи. Заедно формират страхотен екип и налагат собствена концепция, която следват неотлъчно, провокирани от желанието да предлагат вкусна храна с високо качество.
А каква храна приготвят само! Няма начин да объркате неустоимия вкус и аромат на прясно смелено и приготвено на бавен огън месо, напоено с най-разнообразни подправки и сосове и гарнирано с мариновани репички и кисели краставички. Вариациите от сандвичи са истинско гурме предизвикателство, което ги провокира да създадат един от най-добрите си бургери – този със сьомга и крем фреш с див лук. Никак не е за пренебрегване и вегетарианската комбинация от козе сирене, нахут и патладжан, скрити в апетитно хлебче, което също не отстъпва по вкусови качества и съдържание. За децата от 127-мо училище, намиращо се в непосредствена близост до кулинарната каравана, има специален хот-дог с изцяло натурални съставки, лишени от консерванти и изкуствени добавки, но не и от неповторимия вкус на истинско месо. А пържените картофки с розмарин са същински празник за сетивата, на който трябва да се насладите.
В кухнята на Street Chefs можете да намерите любимия си стек или бургер, приготвен по оригинална рецепта, идея на гурме майсторите и да се пристрастите към вкуса на храната. Със сигурност ви очакват още много открития в кухнята на колела, които предстоят заради разширяването на менюто и навлизането на още свежи продукти и съставки, предизвикващи апетитна буря от емоции и нови усещания.
Текст: Звезделина Георгиева
Снимки: Press
Вижте още: