Днес, назаем от Йоли, взимаме една вкусна рецепта, която да подслади усещането, че лятото си отива. Добавяме витамини под формата на къпини, малко захар, защото го заслужаваме и много добро настроение. Така и с още няколко съставки правим къпинов крем, който, честно казано, ни оставя безразлични към диетите и няколкото повече калории. Как да си приготвите къпиновия крем на Йоли, вижте сами!
Продукти за 4 порции:
1 ч.ч. къпини
2 с.л. кристална захар
100 г рикота или фина неовкусена извара
100 г пудра захар
ванилия
200 мл млечна сметана за разбиване
Приготвяне:
Кипнете за 2-3 минути къпините заедно с кристалната захар. Пасирайте ги на пюре и претрийте през цедка за да отстраните семките. Охладете.
Разбийте сметаната на сняг, без да слагате захар.
С бъркалка разбъркайте рикотата с пудрата захар и ванилията. Сипете половината от къпиновото пюре и разбъркайте. Добавете половината от разбитата сметана и смесете всичко на хомогенен пухкав крем, като бъркате внимателно с бъркалка или лопатка.
Разпределете останалото къпиново пюре в 4 чаши. Върху него внимателно изсипете крема. Най-отгоре шприцовайте по една розичка от останалата сметана. Охладете добре десерта преди да го сервирате. Да ви е сладко!
Може да приготвите крема с всякакви червени плодове. Подходящи са и замразени. Кремът е много лек и пухкав и не е подходящ за пълнеж на торти и рула. Може да го ползвате с тази цел, ако му добавите желатин.
Текст и снимки: Yoli.bg
Вижте още:
ДНЕШНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН ОБЯД: САЛАТА С АСПЕРЖИ, ЯГОДИ И КОЗЕ СИРЕНЕ