Твърди се, че тази напитка произлиза от Англия, а някои дори считат, че началото си тя води още от Средновековието. Прословутият яйчен ликьор се сервира в много западни страни и САЩ като част от празничната традиция по това време на годината. И понеже искаме всичко, което правим в почивните дни да бъде и лесно, днешната млечно-алкохолна напитка е сред актуалните предложения в този дух. Как да си я приготвите и сами у дома, вижте по-долу.
Необходими продукти:
8 жълтъка
ванилия
250 г захар
240 г кондензирано мляко
250 мл бял ром
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците. Към тях постепенно прибавете захарта, млякото, ванилията и рома.
Сложете цялата смес в тенждерка и варете на водна баня 5 – 6 минути, като разбивате непрекъснато с миксер на бавни обороти.
Налейте ликьора в бутилка и съхранявайте на студено до 4 седмици. Наздраве!
Снимки и текст: Yoli.bg
Вижте още:
Сандра Алексиева – От празничните рецепти до карането на самолет
Как да си приготвим: „Пикантно“ вино с аромат на портокали и канела