Днес вкусните ни морски теми продължават с предложението на Милена Атанасова. Тя е готвач от 10 години. Започва своята дейност като хоби, приготвяйки вкусен и пресен домашен хляб, но с течение на времето решава, че това не я задоволява и иска да сподели магията на топло изпечения хляб с ценители на вкусната храна. Така постепенно се стига до идеята за създаване на изкусителен кетъринг „Изкушение„. Потърсихме я, за да ни даде професионалното си мнение как да си приготвим нещо морско, лесно и много вкусно. И Милена ни предложи своята рецепта за „морско задушено“. Ето как да си го приготвите:
Необходими продукти:
0,500 гр черни миди
0,500 гр мида Венус
0,500 гр скариди по едри
Връзка магданоз
Скилидка чесън
Люта чушка 1 бр
Сол
Черен пипер
Къри
0,200 мил бяло сухо вино
0,150 гр краве масло
Шепа чери домати
Начин на приготвяне:
Почистваме мидите и скаридите. Трябва ни дълбока тенджера. Слагаме морските продукти вътре. След това добавяме и останалите. Слага се на котлона и се вари от момента на завиране 15 мин. като от време на време се разтръсква самата тенджера.
Сервира се по желание с препечено чесново хлебче.
Милена Атанасова, тя ще ви накара да откриете необикновеното дори и в простите кулинарни хапки, защото в работата си тя споделя казаното от Gordon Ramsey, което гласи: „The perfection is to take something ordinary and to create extraordinary.“
Текст и снимки: Милена Атанасова
Вижте още:
МЪФИНИ ОТ ЛИМЕЦ – ЛЯТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ИВА ОТ INSPIRATION EXISTS
ДНЕШНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН ОБЯД: САЛАТА С АСПЕРЖИ, ЯГОДИ И КОЗЕ СИРЕНЕ