Пренасяме вкусове от лятото към есента: Салата с нектарини и прошуто

81_Salata_s_nektarini_i_proshuto_05_660x430

 


Когато есента чука на вратите ни се иска да запазим плодовия вкус по небцето, а  витаминозните храни да се появяват в менюто ни със същата честота, както през лятото. Затова днес се спираме на една салата, която се приготвя лесно и по, може би, малко странен, но напълно подходящ начин смесва няколко различни вкуса. Сладките нектарини се свързват вкусно със солено-пикантното пармиджано, което често има отчетливи плодови аромати. Тяхната двойка пък се разбира изключително добре с прошутото.  Как да си приготвите салата с нектарини и прошуто?

Необходими продукти за 4 порции:

2 ч. ч. рукола

2 ч. ч. листа млад спанак или айсберг

2 нектарини

50 г пармиджано

50 г прошуто, фино нарязано

за дресинга:

1 с. л. балсамов оцет

1 ч. л. мед

4 с. л. зехтин

смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Съставките за дресинга се разбиват до емулсия.

В купа се смесват листата рукола, спанак или айсберг с резените нектарини.

Всичко се разбърква с дресинга. Отгоре се слагат пармиджаното, нарязано на люспи с помощта на белачка за зеленчуци, и прошутото. Поднася се с препечен селски хляб.

Текст и снимка: Menumag.bg

Вижте още:

ВКУС ОТ МОРЕТО: КОКТЕЙЛ ОТ СКАРИДИ, ЯГОДИ И… ЗЕЛЕНА САЛАТА

ДНЕШНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН ОБЯД: САЛАТА С АСПЕРЖИ, ЯГОДИ И КОЗЕ СИРЕНЕ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Hug Me Coat in Soft Wool от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans with Fringes от Merlenne

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно вдъхновение от Риана.

Ако сте пропуснали
Най-четени