Обичате ли суши? А какво ще кажете за суши сандвич? Звучи интересно, нали?
Поканихме Вели от блога All shapes of green да ни покаже своята версия на така наречените сандвичи онигиразу.
И тя като нас е фен на японската храна, а откакто открива суши сандвичите, те се превърщат в любимата й идея за закуска, обяд или бърза закуска. Богати на вкусове, текстури и цветове, онигиразу се приготвят изключително лесно дори от онези, които нямат много опит в приготвянето на суши.
Споделяме рецептата с вас:
Продукти:
1 купичка сварен и добре охладен суши ориз, подправен с оризов оцет, сол и захар (както суши традицията повелява)
пакет кори нори
1 авокадо
тофу/пушена риба/ленти от моркови и краставица/скариди/маринован лук
веган майонеза/сос Терияки
сусам
Поставете върху масата квадратен лист нори и разстелете в средата му тънък пласт суши ориз, оформен като квадрат. Върху него намажете тънък слой веган майонеза, поръсете със сусам и подредете избраната от вас плънка. Завършете с тънък слой суши ориз. Сгънете плътно нори листа около плънката, за да се получи като квадратно пакетче. Увийте полученото суши пакетче в стреч фолио и го оставете да отлежи за десетина минути.
Срежете готовия сандвич на две части и го поднесете със салата от водорасли уакаме или резенчета морков и краставица. Да ви е сладко!
Текст и снимки: Велиана Симеонова за All shapes of green