„Нищо, предоставено ни от боговете, не е по-величествено и по-ценно от виното“, казва някога Платон. И едва ли има друга напитка, която е ставала свидетел на толкова много любови, щастливи мигове и празници. Виното е част от живота на хората от около седем хиляди години. И отново в очакване на празниците то продължава да бъде част от вкуса и магията на Коледа и Нова година. Виното ще продължи да прави вечерите ни по-специални и моментите по-незабравими. Изборът ни на вина в днешния предпразничен ден е също толкова вдъхновен. Избираме три предложения, които добавят към преживяванията ни своите ароматни нотки… и други тайни. Три български вина – елегантни, фини и с финес, ви поднасяме в днешния ден.
Иван Александър 2013 на Изба Марян. Това вино представлява интересен бленд от Мерло, Каберне Совиньон и Каберне Фран. Отлежало е 12 месеца в дъб и 12 месеца в бутилка. Всяка една ще ви докосне с благородност, копринени танини, а този класически Бордо бленд е нещо, което ще пожелаете със или без повод.
Рубин Росиди 2013 на Изба Росиди. Във всяка бутилка ще откриете божествената напитка, направена от 100% Рубин – автохтонен български сорт, кръстоска между Сира и Небиоло. Отлежало е 12 месеца в дъб и 6 месеца в бутилка. За виното с няколко думи: комплексно, елегантно, пикантно, с подканящ финал.
Мидалидаре Резерва 2012 на Мидалидаре Естейт. Виното е бленд от Мерло, Каберне Совиньон, Сира и Пти Вердо. Отлежало е 24 месеца в дъб и 12 месеца в бутилка. Бихме могли да опишем съдържанието на бутилката с няколко думи – финес, концентрация, стил, с потенциал.
Тези три вина и още много други като тях може да поръчате от Apollowine.com, където също ще откриете интересни подробности за избите, от които тръгва всяка бутилка преди да стигне до вашия дом.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Apollowine.com
Вижте още:
Когато думите не стигат, на помощ идва 1 Метър Шоколад
Сандра Алексиева – От празничните рецепти до карането на самолет