Това е рецепта, достойна за всеки по-специален случай. Деликатният вкус на скаридите се допълва от сладко-киселата нотка на ягодите и свежестта на зелената салата, а всичко това е овкусено с чудесен дресинг от зехтин, балсамико, джин и табаско. И въпреки първоначалната заблуда от името на това ястие – не, не става дума за напитка, а вкусна и лека салата.
Необходими продукти за 4 порции:
200 г сварени обелени скариди
4 ягоди, нарязани на резени
1 салата айсберг или друг вид зелена салата
кълнове лук или пресен лук
За соса:
3 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1-2 капки табаско или друг лют сос
1 с. л. джин, текила или водка
½ ч. л. сол
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесват се зехтинът, алкохолът, оцетът, табаското, солта и пиперът. В половината от соса се объркват скаридите.
Зелената салата се накъсва на малки парчета и се разпределя в чаши или чинии. Добавят се лукът, краставицата, кълновете, скаридите и ягодите. Поръсва се с останалия сос.
Текст и снимка: Menumag.bg
Вижте още:
ЗА КОМПАНИЯ НА БЯЛОТО ВИНО: СКАРИДИ МАРГАРИТА
ДНЕШНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН ОБЯД: САЛАТА С АСПЕРЖИ, ЯГОДИ И КОЗЕ СИРЕНЕ