7 причини да се влюбите в Куба

x


Куба ще ви погледне в очите, ще ги напълни с невъобразимата си красота и ще ви завърти главата. Толкова е далече, а така лесно открадва мечтите ни – да идем и да се впуснем в пъстрата ѝ приказка. Готови сме на секундата да си измислим багаж за две седмици и да се хвърлим презглава към първия възможен полет. И ако още се питате защо, ето ви 10 убедителни причини:

Танци като никъде другаде

Музиката е религия по улиците на Куба и важна за местните точно толкова, колкото са и хлябът, и любовта. Без нея не няма живот. Почувствайте как нотите нахлуват в кръвта ви и краката сами ви водят към танца. Изпийте по едно Мохито в неговия храм – хаванският бар “Ла Бодегита дел Медио”, където се счита, че легендарният коктейл е измислен и се приготвя от самото откриване на бара през 1942. Потанцувайте пред вратите му. И си измислете свои собствени стъпки в ритъма на музиката, ако салсата не е голямата ви сила.

Кубинско кафе и улична храна

 Кафетериите сами ще ви примамят с аромата, който се носи от вътрешността им. А вкусът на кафето ще се запечата в сърцето ви. Дайте шанс и на уличната храна – сладките и солени изкушения дебнат отвсякъде.

Ром и пури

Славата на кубинските пури и ром се носи неслучайно из целия свят. На местна почва си е престъпление да не се опитат. Задължително изживяване и културен сблъсък, който е удоволствие да посрещнете. В този случай избягвайте уличните продавачи, защото може да се сдобиете с нискокачествени и фалшиви продукти. Заложете на държавните магазини.

Нощувките при местни

Всъщност международните хотелски вериги и гиганти почти липсват тук и една от най-популярните опции е отсядането в домовете на местните, което прието за напълно нормално и е обичайна практика. Много от любезните домакини предоставят възможност за престой, придружен от закуска. И ето как се докосвате не само по-близо до ежедневието на местните, но и се сдобивате с безброй ситуации, в които да ги опознаете по-добре и да пообщувате с тях непринудено.

Феноменални снимки за автоманиаците

Американските коли от 50-те и съветските автомобили от 70-те и 80-те не са никаква екзотика тук. Внасянето на нови автомобили в Куба е изключително трудно. Затова по улиците ще видите невероятно добре запазени и изглеждащи екземпляри от преди няколко десетилетия. В невъобразими цветове. Които ви чакат само за снимка. Почти като картичка!

Тринидад

Целият град Тринидад е под егидата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Вълшебно изпъстрен, истинска цветотерапия е да се разходи човек по уличките му и да поглъща жадно от атмосферата му. Малка перла, запазила във времето онзи си облик от миналото, когато търговията със захар била главна индустрия в региона. Архитектурата е поразяваща, а централният площад и всички пастелни сгради наоколо ни пренасят като с машина на времето в един непокътнат рай. Плажната ивица също е като изрисувана от художник и предлага фантастични условия за гмуркане и водолазни приключения.

Детокс от рекламите

Единственото, което би могло да попадне тук-там на вниманието ви, е някой билборд на правителството. Но нищичко друго няма да ви разсее от заобикалящата ви идилия. Не е ли прекрасно да си починем от втръсналите ни до болка безкрайно кичозни и често адски безсмислени билборди, плакати и брандирани от горе до долу цели сгради. Всичката тази излишна шарения в Куба липсва. Готови сме за детокс от реклами.


Текст: Fashion Inside

Снимки:Unsplash.com, pixabay.com.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на акценти…

Ако сте пропуснали
Най-четени