Вземи кариерата си в свои ръце!

x


Да бъдеш успешно работещо момиче в мъжкия свят на бизнеса , да работиш над себе си и качествата си като професионалист е нелека мисия. Нужни са време и упоритост, за да се докажеш като такава. Важно е да знаеш какво искаш, накъде отиваш и с кого споделяш Пътя си. Защото ти си двигателят, пътната карта и победоносно вдигнатото флагче. Успехът е само и единствено в твои ръце и ще го постигнеш, ако си готова да работиш за него. Няколко основни стъпки по стълбата на професионалната ти кариера…

 

Планирай правилно

Доброто планиране е в основата на всичко! Обмисли кариерата си бавно и спокойно. Помисли за краткосрочните (до 5 години) и дългосрочните (10-15 години) си цели. Къде би искала да бъдеш тогава? Започни с разработването на специфични и реалистични цели. Задай си следните въпроси: Притежаваш ли необходимите умения, за да постигнеш новите си цели в кариерата? Има ли нови, които би искала да развиеш в най-скоро време? Какво те мотивира? От какво се нуждаеш на работното си място, за да си щастлива? Общителна ли си? Предпочиташ ли да работиш в екип или искаш да бъдеш по-независима?Какво търсиш в работата си: финансова сигурност, гъвкавост или слава и престиж? Какво е нужно да научиш, за да продължиш напред и да намериш работа с по-високо възнаграждение? Ако си наистина откровена, този импровизиран тест ще генерира много ценни отговори, които ще ти помогнат в правилното планиране на кариерата ти.


 


Продавай се добре

Да, да, правилно чу! Независимо дали ще искаш повишение, нова работа или кариера, ключът към успеха е да продаваш себе си добре. Изучи ползите от всяка една възможност, която твоят продукт или услуга може да ти осигури. И постави най-добрата цена за него! На интервю за работа не изтъквай нещата, които не умееш да правиш, а тези, които биха били от полза за работодателя. Проучи бизнеса и потребностите на шефовете/клиентите си, така че да ги задоволите заедно.

Поискай препоръки! Ако смяташ, че си свършила страхотна работа за някого, трябва да си поискаш препоръки от него. Странно е колко много хора ще опитат да ги проверят. Разказвай за постиженията си на другите. Ентусиазмът е заразителен и е приятно да се разпространяват хубави новини. Бъди най-големият си почитател. Ако сама не вярваш в себе си и в своите идеи, никой не би го сторил.Мисли мащабно

Ако искаш да блеснеш в компанията или областта си, трябва да изградиш добър професионален имидж. Тоест повечето хора в компанията ти да знаят коя си и какво можеш. Погледни на кариерата си отгоре. Прецени плюсовете и минусите й и действайте със замах в желаната от теб посока. Ако е нужна промяна, направи я. Действай смело! Всички се страхуваме от промяната, но все пак тя е неизбежна. Приеми я като израстване, като движение напред. Защото застоят не се отразява добре на личността. Погледни на себе си като ролеви модел за теб и другите жени около теб.

Започни да мислиш като бизнес дама. Как това, което искаш, би било от полза за работата ти? Колко далече би стигнала в преследването на успеха? Да си жена в бизнеса изисква набор от умения (сила, издръжливост, твърдост в определени моменти и изчистване на емоциите до минимум) , които трябва да бъдат култивирани.

 

Текст: Нора Атанасова

Снимки: Unsplash; Pixabay

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есента официално е тук. Да й  се насладим!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ