Как да си приготвим: Барамунди с гъби

x

 


Виртуално се отправяме към Япония и се отдаваме на нейните кулинарни изкушения. В страната на Изгряващото слънце обикновено приготвят рибата по най-семпъл начин, при това за кратко време. Как да сътворим едно типично азиатско ястие в домашни условия научихме от сп. „Меню”.

Необходими продукти:

4 листа нори

4 филета от барамунди или европейски лаврак

120 г лук

120 г зелени чушки

120 г червени чушки

150 г гъби шийтаке

80 г едамаме

120 мл соев сос

120 мл саке

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците и гъбите на жулиени. Поставете ги върху предварително осолените рибни филета заедно с едамаме – неузрели соеви шушулки с вече оформени зърна.

Увийте филето със зеленучците и гъбите в алуминиево фолио, като овкусите със соев сос, саке и черен пипер. Затворете плътно фолиото и печете 15-17 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Всяко филе се увива и пече в самостоятелно фолио. Сервирайте върху лист нори.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Екзотичен японски тълковен речник

Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени