Виртуално се отправяме към Япония и се отдаваме на нейните кулинарни изкушения. В страната на Изгряващото слънце обикновено приготвят рибата по най-семпъл начин, при това за кратко време. Как да сътворим едно типично азиатско ястие в домашни условия научихме от сп. „Меню”.
Необходими продукти:
4 листа нори
4 филета от барамунди или европейски лаврак
120 г лук
120 г зелени чушки
120 г червени чушки
150 г гъби шийтаке
80 г едамаме
120 мл соев сос
120 мл саке
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците и гъбите на жулиени. Поставете ги върху предварително осолените рибни филета заедно с едамаме – неузрели соеви шушулки с вече оформени зърна.
Увийте филето със зеленучците и гъбите в алуминиево фолио, като овкусите със соев сос, саке и черен пипер. Затворете плътно фолиото и печете 15-17 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Всяко филе се увива и пече в самостоятелно фолио. Сервирайте върху лист нори.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: