Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък

x


И днес посвещаваме неделния ден на кулинарните предизвикателства. Ще си приготвим ароматни кюфтенца от пуешко месо, към които добавяме малко бекон, прошуто и дори шамфъстък. А в сайта на сп. „Меню” можете да видите кои са подходящите вина, с които да сервирате любопитното ястие.

Необходими продукти:

За каймата:

500 г пуешко филе

200 г бекон

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 г сушени вишни или червени боровинки

50 г шамфъстък

¼ ч.л. бахар

1 ч.л. салвия

2 с.л. магданоз

6 с.л. лек зехтин

10 тънки резена прошуто

сол и пипер на вкус

За соса:

200 г червени боровинки

3 с.л. светлокафява захар

50 мл червено вино

сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Замесете кайма от пуешкото, бекона, лука, чесъна, вишните, шамфъстъка и подправките. Месете около 5 минути. Оформете кюфтенца, които след това увийте в прошуто и изпържете в сгорещения зехтин на умерен огън за 8-10 минути или докато се зачервят добре.

За соса сложете всички продукти да заврат заедно, докато сместа се сгъсти. Подправете със сол и шарен пипер на вкус.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сьомга в уок

Как да си приготвим: Патешко филе в розов сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете малко деликатен шик в ежедневието.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ