Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък

x


И днес посвещаваме неделния ден на кулинарните предизвикателства. Ще си приготвим ароматни кюфтенца от пуешко месо, към които добавяме малко бекон, прошуто и дори шамфъстък. А в сайта на сп. „Меню” можете да видите кои са подходящите вина, с които да сервирате любопитното ястие.

Необходими продукти:

За каймата:

500 г пуешко филе

200 г бекон

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 г сушени вишни или червени боровинки

50 г шамфъстък

¼ ч.л. бахар

1 ч.л. салвия

2 с.л. магданоз

6 с.л. лек зехтин

10 тънки резена прошуто

сол и пипер на вкус

За соса:

200 г червени боровинки

3 с.л. светлокафява захар

50 мл червено вино

сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Замесете кайма от пуешкото, бекона, лука, чесъна, вишните, шамфъстъка и подправките. Месете около 5 минути. Оформете кюфтенца, които след това увийте в прошуто и изпържете в сгорещения зехтин на умерен огън за 8-10 минути или докато се зачервят добре.

За соса сложете всички продукти да заврат заедно, докато сместа се сгъсти. Подправете със сол и шарен пипер на вкус.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сьомга в уок

Как да си приготвим: Патешко филе в розов сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежо зелено с нотки на оптимизъм.

Ако сте пропуснали
Най-четени