Митът, че суфлетата са сложни ястия, сп. „Меню” разбиват много лесно с тази простичка рецепта за скоростно шоколадово удоволствие.
Необходими продукти:
150 г натурален шоколад
150 г масло
75 г захар
1 с. л. портокалов или кафеен ликьор
3 яйца
масло за намазване
брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня с маслото.
Белтъците се разделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват със захарта и ликьора до получаване на гъста пяна. Смесват се с шоколада.
Белтъците се разбиват с щипка сол и внимателно се прибавят към кафявата смес.
Всичко се изсипва в намазана топлоустойчива форма и се пече на 180° С около 20 минути.
Суфлето се надува, после спада малко. Сервира се горещо или студено направо от съда за печене с лъжица. Може да се поднесе с бишкоти и ванилов сладолед.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още:
Как да си приготвим: Масала кейк с шоколадов крем
Три топли коктейла, които може да приготвите, докато си почивате