Как да си приготвим: Crema catalana?

x

 


 

Кое е първо – crema catalana или crème brûlée? Спор за това ще има винаги, но и двата десерта са толкова вкусни, че отговорът никога няма да има каквото и да било значение за удоволствието, което те доставят. Така твърдят и професионалистите от списание „Меню“. Днес обаче се спираме на crema catalana и на начина, по който може да приготвите 4 порции сладост.

Ще са ви нужни:

200 г. захар

100 г. жълтъци (около 4-5) жълтъка

1 супена лъжица царевично нишесте

1 пръчица канела

Настъргана кора на лимон (около половината кора)

400 мл. мляко.

Как се приготвя?

В малка касерола се разбиват жълтъците и половината захар, докато се смесят напълно и сместа стане пенлива. Добавят с канелата и настърганата лимонова кора. Сипва се в млякото и се добавя царевично нишесте.

Сместа се загрява бавно, като се разбърква непрекъснато. Готви се, докато сместа се сгъсти. След това я отстранете веднага от котлона.

Канелата се изважда и кремът се разсипва в купички или чаши. Оставя се да се охлади и се слага в хладилник най-малко за 2-3 часа.

Преди да се сервира, се загрява фурната на горно печене на 250° С. Кремът се поръсва с останалата захар и се слага на най-горния ред на фурната, докато захарта се карамелизира. Това може да отнеме и 10 мин. Може да се използва и домашна горелка.

Текст и снимка: сп. „Меню“

Вижте още: 

Как да си приготвим: Масала кейк с шоколадов крем

Три топли коктейла, които може да приготвите, докато си почивате

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дяволът е в детайлите.

Ако сте пропуснали
Най-четени