Фина, гореща и зелена, крем супата от броколи е добрият отговор към хладните и мрачни есенни дни. Как да си я приготвим, научаваме от сп. „Меню”.
Необходими продукти:
1 средно голяма глава броколи, нарязана на розички
50 мл вермут
1 глава лук, нарязана на полумесеци
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. горещо прясно мляко
черен пипер на вкус
4 филийки франзела
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
4 резена козе сирене
Начин на приготвяне:
Сложете да заврят 2 ч.ч. вода с вермута и 1 ч.л. сол. Добавете броколите и лука. След 5 минути премахнете зеленчуците от огъня. Запазете няколко цветчета от броколите за гарниране, а останалите пасирайте с бульона.
Разтопете маслото и в него запържете за минута брашното. Налейте горещо мляко и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Смесете пюрето от броколи с млечната смес.
Филийките франзела намажете със зехтин и запечете, докато порозовеят. Докато са горещи, натрийте с разрязаната скилидка чесън.
Поднесете супата гореща, гарнирайте с препечено чесново хлебче и резен козе сирене.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още:
Как да си приготвим: Лаврак със сос от миди във френски стил