Летният черен трюфел няма землистото ухание на зимния, но пък дълбокият му вкус, напомнящ лешник, превръща салатата, която днес ще ви представим, в истински деликатес. Научихме рецептата от сп. Меню, които пък са я получили от шеф-готвач Петър Йоргов.
Необходими продукти:
180 г зелена салата
180 г червена салата
20 г черен летен трюфел
60 г репички
120 г домашно козе сирене
60 г зелен лук
40 г къдрав магданоз
За дресинга:
100 мл зехтин, студено пресован
50 г прясна маточина
20 г дижонска горчица
20 мл прясно изцеден сок от лимон
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
За дресинга разбийте маточината в блендер със студения зехтин. В чиста купа сложете горчицата и на тънка струйка добавете зехтина с маточината. Бъркайте непрекъснато до желаната консистенция, накрая добавете фреша от лимон и овкусете със сол и пипер.
Накъсайте и смесете салатите, след което ги овкусете с дресинга от маточина. Нарежете черния трюфел и репичките на фини слайсове.
Разпределете овкусената салата в чинии, а в средата на всяка порция сложете парче козе сирене, резени трюфел и репичка, ситно нарязан зелен лук, листа от къдравия магданоз и маточина.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още:
Как да си приготвим: Сладкиш с пияни череши в чаша
Как да си приготвим: Сьомга терияки с пъстра гарнитура