Как да си приготвим: Пиле с доматчета, маслини и каперси

 


Средиземноморските внушения на растителните съставки в тази апетитна рецепта ще зарадват всеки любител на добре приготвеното пилешко месо. Какви са тънкостите при осъществяването на рецептата научихме от сп. „Меню”.

Необходими продукти:

4 пилешки филета

2 с. л. зехтин

3 скилидки чесън, ситно нарязани

1 с. л. каперси, нарязани

1 зелена люта чушка, ситно нарязана

300 г чери доматчета, срязани наполовина

100 г маслини

2 с. л. пресен риган, ситно нарязан или 1 ч. л. сушен

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подправете филетата със сол и пипер. Сложете ги в предварително загрят зехтин, докато се зачервят. След това поставете в тавичка.

В същата мазнина сложете чесъна, каперсите, чушката и маслините. Щом сместа стане ароматна, добавете доматчетата и разбъркайте. Залейте с нея филетата и печете 20-ина минути във фурна, предварително загрята на 200° С.

Bon Appétit!

Текст: Fashion Inside

Снимка: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Печен камембер с червени боровинки

Как да си приготвим: Салата с лешници и печено бри

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Hug Me Coat in Soft Wool от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans with Fringes от Merlenne

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно вдъхновение от Риана.

Ако сте пропуснали
Най-четени