Средиземноморските внушения на растителните съставки в тази апетитна рецепта ще зарадват всеки любител на добре приготвеното пилешко месо. Какви са тънкостите при осъществяването на рецептата научихме от сп. „Меню”.
Необходими продукти:
4 пилешки филета
2 с. л. зехтин
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 с. л. каперси, нарязани
1 зелена люта чушка, ситно нарязана
300 г чери доматчета, срязани наполовина
100 г маслини
2 с. л. пресен риган, ситно нарязан или 1 ч. л. сушен
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подправете филетата със сол и пипер. Сложете ги в предварително загрят зехтин, докато се зачервят. След това поставете в тавичка.
В същата мазнина сложете чесъна, каперсите, чушката и маслините. Щом сместа стане ароматна, добавете доматчетата и разбъркайте. Залейте с нея филетата и печете 20-ина минути във фурна, предварително загрята на 200° С.
Bon Appétit!
Текст: Fashion Inside
Снимка: Press
Вижте още: