Как да си приготвим: Пушена сьомга с водка

x

 

 

 


 

Едно от най-добрите и елегантни допълнения към водката е пушената риба, научаваме от сп. „Меню”. Затова комбинацията между двете е гаранция за истинска наслада. Особено ако са придружени от свежестта на краставицата, анасоновия дъх на копъра и нежната текстура на крем сиренето.

Необходими продукти:

100 г пушена сьомга

1 краставица

2 с. л. водка

4 с. л. зехтин

2 с. л. ябълков оцет

2 с. л. копър, ситно нарязан

2 стръка зелен лук, ситно нарязани

100 г изцедено кисело мляко

100 г крем сирене

1 ч. л. лимонов сок

3-4 капки лют сос

 хайвер от сьомга, по желание

сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете зехтина, водката, оцета и лимоновата кора. Половината от сьомгата нарежете на ивици, а другата – на много ситни парчета. Поръсете резенчетата с 2 с.л. от получената марината и малко копър.

Нарязаната сьомга смесете с крем сиренето, цеденото мляко, половината от лука, лимоновия сок, солта, пипера, лютивия сос и копър на вкус.

Изрежете  4 дълги ленти от краставицата, останалото обелете, отделете семките и нарежете на малки кубчета. Разбъркайте с 2 с. л. от маринатата, добавете лъжица от зеления лук и посолете на вкус.

На дъното на чашите сипете по 2 с. л. от краставицата на кубчета, отгоре сложете от сметановата смес и върху нея поставете резенчетата сьомга и краставица. Украсете със зелен лук, червен хайвер и резен лимон.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Рибно филе в кора

Как да си приготвим: Веган брауни с червено цвекло и малини

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени