Срещата между три богати и благородни съставки, каквито са по своя аромат и вкус шоколадът, малините и конякът, в този десерт на пловдивския шеф-готвач Николай Боруков би дала аристократичен тон и мигове на истинска наслада във финала на една изискана вечеря. Kак точно да си приготвим този вкусен десерт, разбрахме от нашите приятели от сп. „Меню“.
Необходими продукти:
400 г шоколадов кувертюр
200 г пресни малини
200 мл сметана
30 мл коняк
Начин на приготвяне:
Разтопете кувертюра на водна баня, добавете сметаната и коняка и разбъркайте, докато се стопи и се превърне в хомогенна смес. Охладете и сипете в подходящи форми, добавете малините, сложете в хладилника, за да се стегне, и поднесете. За варианта на снимката е използвана сладкарска форма за бонбони, в която е налят разтопен и темпериран бял шоколад.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню“
Вижте още: